TV: Real Madrid kom undan med blotta förskräckelsen - vann med uddamålet mot Levante

La Liga

Real Madrid vann mot Levante.
Men segern satt långt inne.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Real Madrid har inlett säsong något svajigt med fem poäng på tre matcher. Under lördagen tog laget emot Levante och det var en svår motståndare för den spanska huvudstadsklubben.

Real Madrid inledde annars piggt och tryckte på från start. Efter drygt 25 minuter fick laget utdelning. På ett inlägg från Dani Carvajal nådde Karim Benzema högst och nickade in 1-0. Real Madrid fortsatte att ösa på efter ledningsmålet och bara några minuter senare ökade Real Madrid på sin ledning och det var samme Benzema som hittade nätet.

Real Madrid var dock inte nöjt där och innan den första halvleken var färdigspelad hann ”de vita marängerna” göra ytterligare ett mål. På en kontring fick Casemiro bollen i straffområdet och brassen rakade in 3-0-målet.

Ställningen stod sig till halvtid och Real Madrid hade en betryggande ledning. Men i paus repade Levante nytt mod och kort efter vilan reducerade bortalaget på Santiago Bernabeu. Levantes Real Madrid-lån Borja Mayoral fick ett läge från nära håll och gjorde inget misstag, utan stötte in 3-1. Domaren valde att använda sig av VAR-granskning vid målet på grund av misstänkt offside. Men efter videokontrollen stod beslutet fast.

Real Madrid bytte då in Eden Hazard, som gjorde sin debut i tävlingssammanhang, och dessutom hade laget en boll i nät efter flipperspel i straffområdet. Även den gången använde sig domaren av VAR för att undersöka om offiside förekommit vid målet. Efter granskningen dömde domaren bort målet.

Efter den långa VAR-granskningen kom Levante ännu närmare. Gonzalo Melero hittade en fri yta på en hörna och nickade in 3-2.

I matchens sista skälvande minuter var Levante sånär att kvittera. På en inläggsfrispark var Levantes Ruben Veso först fram och nickade mot mål. Men Real-målvakten Thibaut Courtois var med på noterna och kunde parera avslutet. Efter det lyckades Real Madrid hålla undan och vinna mötet.

Real Madrid har nu lyckats spela ihop åtta poäng på fyra matcher. Levante å sin sida har tagit sex poäng på fyra matcher.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, James - Vazquez, Benzema, Vinicius Junior.

Levante: Fernandez - Miramon, Duarte, Postigo, Vezo, Clerc - Rochina, Campana, Vukcevic, Morales - Borja Mayoral.