Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Villarreal - Atlético Madrid
Villarreal
Atlético Madrid
STREAMA PÅ MÅNDAG

På förhand var förutsättningarna tydliga: vid seger för Real Madrid i kvällens hemmamöte med Villarreal skulle huvudstadslaget bli La Liga-mästare. Även ett resultat där Barcelona misslyckades med att vinna hemma mot Osasuna skulle Real säkra titeln med en omgång kvar att spela.

I den 29:e minuten tog Real Madrid ledningen efter en bollvinst på offensiv planhalva, där Luka Modric spelade fram Karim Benzema som sköt 1-0.

I den andra halvleken fick Real Madrid straff efter att Sergio Ramos gått omkull i straffområdet. Sergio Ramos gick fram för att slå straffen - och försökte med en fräckis där han bara petade bollen framåt och en framstörtande Karim Benzema satte bollen i mål. Straffen fick dock gå om efter att Benzema varit inne i straffområdet innan Ramos nuddat bollen.

På det andra strafförsöket lät Ramos Benzema slå straffen själv, och fransmannen gjorde inget misstag från elvameterspunkten när han säkert placerade in 2-0, hans 21:a ligamål för säsongen.

I den 83:e minuten skapade Villarreal lite nerv i matchen då man reducerade på nick genom Vicente Iborra. Villarreal hade ett par jättechanser att kvittera på stopptid, men Real Madrid lyckades hålla undan och vinna med 2-1. Real hade en boll inne på stopptid till 3-1, men målet dömdes bort.

Segern vilket innebär att Real Madrid bärgar sin 34:e titel i La Liga, den första sedan säsongen 2016/17. Ligasegern är den sjunde på 2000-talet. Totalt har man nu åtta ligatitlar fler än rivalen Barcelona, som står på 26 stycken.

- Vi har jobbat oerhört hårt och jag är glad över hur spelarna kämpat på planen, säger Reals tränare Zinedine Zidane enligt Real Madrids twitterkonto efter den säkrade ligatiteln.

I den sista ligaomgången möter Real Madrid Leganés på bortaplan som klar ligamästare. Sedan väntar returmötet med Manchester City på bortaplan i Champions Leagues åttondelsfinal 7 augusti. Där har Real Madrid ett 1-2-underläge att vända från den första matchen.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, Hazard, Kroos, Benzema, Modric, Casemiro, Mendy, Rodrygo.

Villarreal: Asenjo, Gaspar, Pau, Gerard, Chukwueze, Morlanes, Quintilla, Anguissa, Pena, Sofian, Gomez.

-
-
Publicerad 2020-07-16 kl 22:58

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.