TV: Real Madrid mållöst i 180 minuter - kryssade mot Athletic Bilbao

0-0 mot Barcelona, 0-0 mot Athletic Bilbao.
Real Madrid kryssade och är nu två poäng bakom Barça i ligan.
- Athletic gjorde det svårt för oss, säger Thibaut Courtois enligt Mundo Deportivo.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Real Madrid kryssade mot Barcelona i onsdags och hade nu för avsikt att ta tre poäng mot Athletic Club. Men så blev det inte.

Real Madrid inledde annars pigga och flera bra chanser i den första halvleken. I den tolfte minuten fick Vinicius Junior en bra chans från nära håll, men brassen lyckades inte överlista Unai Simon. Några minuter senare dribblade sig Toni Kroos igenom och testade avslut. Men tysken prickade Unai Simon och därefter gick bollen i ribban. Sedan kunde Athletic Bilbao avvärja situationen. Trots trycket stod det 0-0 i paus.

I matchens andra akt fortsatte hemmalaget på Santiago Bernabeu att jaga ett ledningsmål och det var nära. I den 86:e minuten nådde inbytte Luka Jovic högst på ett inlägg och han försökte skarvade mot mål. Men serbens nick gick i stolpen.

Real Madrid mäktade därefter inte med att bryta dödläget och det blev 0-0.

- På hemmaplan måste vi vara bättre. I dag gav vi allt, vi hade många lägen. Men i slutändan är Athletic ett bra lag, de har en bra målvakt och de gjorde det väldigt svårt för oss, säger Thibaut Courtois enligt Mundo Deportivo.

Poängtappet innebär att huvudstadsklubben nu är två poäng bakom Barcelona i La Liga. Atheltic Bilbao är ligasjua.

Real Madrid: Courtois - Carvajal - Militao, Ramos, Mendy - Kroos, Modric, Valverde - Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior.

Atheltic Bilbao: Unai Simon - Yeray, Nunez, Martinez, Berchiche - Dani Garcia, Vesga - Lekue, Raul Garcia, Williams - Kodro.