TV: Real Madrid nollat på Bernabéu: "Kunde gått åt vilket håll som helst"

La Liga

Efter att ha gjort sex mål på Mallorca tidigare i veckan blev Real Madrid nollat på Santiago Bernabéu.
Villarreal bjöd upp till kamp och fick med sig en poäng mot serieledaren.

Serieledaren Real Madrid tog under lördagskvällen emot Villarreal på Santiago Bernabéu. "Los Blancos" har inlett säsongen på ett strålande sätt under nye tränare Carlo Ancelotti och Madrid-klubben kom till matchen med fem raka segrar.

Ancelotti valde att mönstra en offensiv elva mot Villarreal. Rodrygo och Vinicius Junior tog hand om ytterpositionerna, medan Karim Benzema startade längst upp på topp med Marco Asensio bakom sig.

Unai Emery saknade sin stjärnspelare Gerard Moreno, som fortsatt dras med skadebekymmer. En stor del av Villarreals offensiv hopp hängde därför på Paco Alcacers axlar som startade som spetsforward.

Efter en jämn matchinledning var det Villarreal som skapade matchens första farliga målchans. Arnaut Danjuma fick bollen på vänsterkanten, vek in i straffområdet och avlossade ett skott mot bortre stolpen - men Thibaut Courtois sträckte ut och stod för en kvalificerad räddning.

- Vilken räddning av Courtois! Mamma mia, säger C More kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Villarreal var det bättre laget i första halvleken och hade majoriteten av bollinnehavet, dock utan att skapa några farliga målchanser. När domaren blåste för halvtidsvila var ställningen 0-0 på resultattavlan, vilket hemmapubliken på Bernabéu inte var nöjd med.

När Real Madrid-spelarna vandrade ner i spelargången möttes de av spridda burop från läktarna.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken var Villarreal nära att ta ledningen. Juan Foyth nickade ner en frispark till Paco Alcacer som styrde bollen mot den bortre stolpen där Pau Torres fick öppet mål - men mittbacken nådde inte bollen.

- Det är ouppmärksamt försvarsspel. Ingen spelare (i Real Madrid) kliver ut och tar ett markeringsspel, säger C Mores expert Marcelo Fernández.

Efter att ha varit illa ute i inledningen av andra halvlek tog Real Madrid över mer och mer av spelet ju längre matchen gick. Med tio minuter kvar att spela fick "Los Blancos" ett gyllene läge att ta ledningen när inbytte Eden Hazard slog ett inlägg till Isco som nickade mot mål, men bortmålvakten Gerónimo Rulli fick en hand på bollen och räddade.

Real Madrid tryckte på för ett ledningsmål men lyckades inte skapa några farliga målchanser på Villarreal. Det blev en mållös tillställning på Bernabéu, matchen nämligen slutade 0-0.

- Jag tycker att det var en bra fotbollsmatch rent tekniskt och taktiskt. Bra fart och tempo i passningsspelet. Lagen hade en halvlek var. Villarreal var bättre i första, men Real åt sig in i matchen och var bättre i andra. Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, säger C Mores expert Marcelo Fernández.

Real Madrid leder fortsatt La Liga på 17 poäng efter sju omgångar. Villarreal är fast i mittenskiktet av tabellen på tionde plats, nu med åtta poäng.

Real Madrid: Courtois - Valverde, Militao, Alaba, Nacho - Modric, Casemiro - Rodrygo, Asensio, Vinicius Junior - Benzema.

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Moreno - Parejo, Capoue, Coquelin - Pino, Alcacer, Danjuma.