TV: Real Madrid ny serieledare i La Liga - efter Nachos nickmål

La Liga

Real Madrid är ny serieledare i La Liga.
Det som krävdes för att ta över förstaplatsen var ett mål från Nacho i slutskedet i mötet med Real Valladolid.

Drygt tio minuter in i mötet mellan Real Valladolid och Real Madrid trodde nog många på Estadio José Zorilla att Joaquín skulle få syna det röda kortet. Hemmalagets mittfältare hoppade in med båda sulorna i en närkamp med Rodrygo, men kom undan med en ostskiva. Högst tveksamt om det inte skulle varit en annan färg på kortet där.

På den efterföljande frisparken nickade sedan Casemiro in 1-0 för Real Madrid – trodde brassen. Men efter en VAR-granskning dömde domare Ricardo de Burgos Bengoechea bort målet för offside.

0-0 i paus.

Ett för dagen blekt Real Madrid såg länge ut att få nöja sig med oavgjort, men med tolv minuter kvar från full tid serverade Toni Kroos ett inlägg som Nacho nickade in bakom hemmalagets målvakt.

Fler mål än Nachos blev det inte i den här matchen, Real Madrid vann mötet och är därmed ny serieledare i La Liga eftersom Barcelona under lördagen förlorade borta mot Valencia.

Valladolid: Masip - Antonito, Kiko Olivas, Salisu, Raul Carnero, Joaquin, Alcaraz, Fede San Emeterio, Michel, Enes Unal, Sergi Guardiola

Real Madrid: Courtois - Sergio Ramos, Varane, Nacho, Kroos, Benzema, Modric, Casemiro, Isco, Mendy, Rodrygo