TV: Real Madrid segrade mot Leganes - vann enkelt efter två mål på 90 sekunder

La Liga

Real Madrid slapp bli nervösa mot jumbon Leganes.
Två tidiga mål följdes upp av två straffmål i en säker 5-0-seger.

Real Madrid kunde haka på Barcelona i toppen av La Liga när de tog emot jumbon Leganes på hemmaplan. Då blev det aldrig ens lite spännande, då två mål på 90 sekunder tidigt i matchen mer eller mindre avgjorde.

Rodrygo öppnade målskyttet i matchen, något som var hans första start i La Liga någonsin. Efter ett snyggt passningsspel hamnade bollen hos anfallaren framför mål, som distinkt tryckte in 1-0.

Bara 90 sekunder senare var bollen i nät igen. Toni Kroos spelade in bollen från vänster och Karim Benzema var framme och störde när bollen letade sig in i målet.

Senare i halvleken fick Real straff när Eden Hazard gick omkull i straffområdet. Men när Sergio Ramos klev fram för att ta straffen kastade sig Juan Soriano åt rätt håll och tog straffen. Men Ramos fick chansen att slå om straffen efter Soriano kom ut för tidigt från linjen. Den här gången var mittbacken kyligare och rullade in bollen i ena hörnet.

I andra halvleken var det dags för en ny straff för Real när Luka Modric revs ner i straffområdet. Den här gången klev Benzema fram och han ville inte vara sämre än Ramos utan tryckte in 4-0 för hemmalaget.

På stopptid kunde Real även trycka in 5-0 genom Luka Jovic, anfallarens första i La Liga. De tre poängen gör att Real hakar på Barcelona och efter att storklubbarna båda spelat 10 matcher ligger Real en poäng efter Katalanerna.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Hazard

Leganés: Soriano - Bustinza, Tarin, Omeruo, Silva - Rivera, Awaziem - Braithwaite, Arnaiz, Rodrigues - En-Nesyri