TV: Real Madrid tappar i kampen om förstaplatsen - föll hemma efter tidig utvisning

La Liga

Real Madrid föll hemma med 2-1 mot Levante efter en mardrömsinledning.
Éder Militão fick rött kort efter nio minuter och Real spelade resten av matchen med tio man.
- Idag kan man inte säga att vi gjorde en dålig match, säger Thibaut Courtois till Movistar+.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Real Madrid fick en minst sagt tuff inledning på matchen hemma mot Levante under lördagseftermiddagen. Efter bara nio minuters spel fick mittbacken Éder Militão rött kort för frilägesutvisning och Real fick därmed spela resten av matchen med tio man.

Men trots det röda kortet var det hemmalaget som öppnade målskyttet när Toni Kroos assisterade Marco Asensio i den 13:e minuten. Levante kvitterade dock med halvtimmen spelad när Jorge Miramon hittade José Luis Morales som gjorde 1-1 i den 32:a minuten.

I den 64:e minuten fick Levante sedan ett ypperligt läge att ta ledningen, då man tilldelades straff efter farligt spel av Real Madrid-talangen Vinicius Junior mot Levantes Carlos Clerc. Roger Marti klev fram för att ta straffen, men den räddades av Thibaut Courtois.

Roger skulle dock få det sista ordet ändå. Med tolv minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde han 2-1 på assist av Enis Bardhi, och Real såg lamslagna ut.

2-1 stod sig matchen ut och ”Los Blancos” åkte på sin fjärde ligaförlust för säsongen. Man behåller sin andraplats i ligan, en poäng framför Sevilla och tre framför Barcelona - som har en match mindre spelad - men man misslyckades med att hämta igen på ettan Atletico Madrid som nu kan utöka sin ligaledning.

- Idag kan man inte säga att vi gjorde en dålig match, fick fick kämpa från den nionde minuten. Levante är ett bra lag som skapar problem för alla lag, säger Thibaut Courtois till Movistar+ efter matchen.

Atletico leder ligan sju poäng framför tvåan Real Madrid - med två matcher mindre spelade.

- Ligan håller på fram till i maj. Det stämmer att de (Atletico) fortsätter att vinna och håller hårt i första platsen, så därför måste vi fortsätta vinna och hoppas på att de förlorar, säger Courtois om tabelläget.