TV: Real Madrids första titel efter chockstart mot Barca

Spanien

Real Madrid har haft en knackig säsongsstart. Men på onsdagskvällen vände det.

Madrid vann supercupfinalen mot Barcelona med 2—1 (4—4 totalt och vinst på regeln om bortamål) och tog hem säsongens första titel.

Real Madrid förlorade första spanska supercupmötet mot Barcelona med 2—3. Och i senaste ligamatchen åkte laget på en derbyförlust mot Getafe som fick tränaren José Mourinho att gå i taket.

I det läget gick Madrid in på Santiago Bernabeu-stadion — och körde över Barcelona i 44 minuter.

44 minuters dominans som räckte till seger.

1—0 kom i den elfte minuten genom anfallaren Gonzalo Higuain, som sköt in bollen fri med Barcelonas målvakt Victor Valdes.

2—0 kom åtta minuter senare. Cristiano Ronaldo klackade med sig bollen, fick ordning på fötterna och sköt in bollen via Valdes.

Fram till den 45 minuten var det bara ett lag på planen. Då steg Barcelonas Lionel Messi fram och skruvade in en frispark, och matchen levde.

Andra halvlek blev en taktisk historia. Barcelonas Pedro kom närmast en vinstgivande kvittering, men Iker Casillas i Madridmålet stod i vägen i den 62:a minuten.

Barcelona försökte forcera in ett mål under slutet av matchen, men försöken blev fruktlösa och Real Madrids lagkapten Iker Casillas kunde lyfta bucklan i augustinatten.

Publicerad 2012-08-30 kl 00:23