TV: Real mästare - Mourinho blir "special four"

Spanien

Real Madrid är spanska mästare och har därmed brutit Barcelonas ligadominans. Real gjorde processen kort med Athletic och Ronaldo kostade på sig att missa en straff när man vann med 3-0.

Nu är det klart. Det som de flesta spanska fotbollsintresserade vetat länge. Att Real Madrid brutit Barcelonas segersvit i spanska ligan och nu kan kalla sig mästare.

Barcelonas 4-1 mot Malaga tidigare på onsdagen skrämde inte Real Madrid. De vitklädda gick ut och körde över Athletic Bilbao med 3-0 efter att ha fixat 2-0 redan de första 20 minuterna. Gonzalo Higuain och Mesut Özil satte de första målen sedan Cristiano Ronaldo tidigt missat en straff i jakten på Leo Messi i skytteligan. Nu kom hans 44:e mål i stället i den andra halvleken när han nickade in 3-0.

Efter matchen firade Real-spelarna tillsammans med sin tränare José Mourinho som nu kan kalla sig mästarcoach i de tre största europeiska ligorna. Guld i Italien med Inter, guld i England med Chelsea och nu guld i Spanien. Och lägg därtill med Porto i Portugal så har Mourinho vunnit ligan i fyra länder.

Publicerad 2012-05-02 kl 23:59