TV: Real Sociedad föll i Isaks andra ligastart – anfallskonkurrenten nätade efter inhopp

La Liga

Alexander Isak fick göra andra La Liga-starten.
Då föll Real Sociedad med 2-1 mot Levante, efter att anfallskonkurrenten Willian José gjort ”La Reals” mål.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Alexander Isak fick chansen från start när Real Sociedad tog emot Levante, efter att han avgjort matchen mot Real Betis i helgen. Då blev det inget nytt mål när ”La Real” missade chansen att gå ikapp serieledande Barcelona.

I den första halvleken fick Isak dock två fina lägen att näta. Det första sköt han ett par meter utanför från en något snäv vinkel, medan Aitor Fernández gjorde en fin räddning på det andra avslutet.

Istället gjorde Levante två mål i den första halvleken. Enis Bardhi rann först igenom "La Reals" försvar och lyfta bollen över Álex Remiro och in i målet. När samme Bardhi prickade ribban en stund senare var Borja Mayoral med och petade in returen.

”La Real” jagade mål direkt i inledningen av den andra halvleken och bytte in Isaks anfallskollega Willian José istället för mittfältaren Luca Sangalli. Det var ett smart drag då brassen gjorde då mål nästan direkt efter halvtid. Efter att en boll träffat armen på en Levante-försvarare högg José snabbt och tryckte in bollen med en halvvolley.

Hemmalaget jagade en kvittering i hela andra halvlek, men kom inte närmre än ett stolpskott från Mikel Merino. Alexander Isak var nära att hjälpa laget till en poäng, men hans passning på stopptid mot Willian José precis framför mål bröts av en försvarare som kastade sig framför anfallaren.

Matchen slutade 2-1 till Levante, som därmed tar ett kliv upp till 10:e plats i tabellen. Real Sociedad tappar däremot och ligger nu femma.

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Le Normand, Llorente, Monreal - Zubeldia, Merino - Sangalli, Ødegaard, Oyarzabal - Isak

Levante: Fernandez - Miramon, Postigo, Ruben Vezo, Clerc - Bardhi, Radoja, Campana, Morales - Melero - Mayoral

-
-
Publicerad 2019-10-30 kl 20:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.