TV: Real vann Madrid-derbyt - Militão nickade in segermålet

La Liga

Real Madrid vann lördagskvällens Madrid-derby mot Getafe.
Matchen slutade 1-0 efter att Eder Militão nickat in matchens enda mål i den fjärde minuten.
- Vi kan somna som serieledare ikväll och sätta press på Barça, säger Real Madrids Dani Carvajal till Movistar.

Förra veckan tappade Real Madrid poäng för första gången denna La Liga-säsong när man överraskande nog bara fick med sig ett 1-1-resultat mot Osasuna på hemmaplan, trots att man spelade sista tolv minuterna med en man mer.

Under lördagskvällen nalkades det Madrid-derby mot Getafe på Coliseum Alfonso Pérez och då var "Los Blancos" ute att hitta tillbaka till segerspåret igen. Då han matchen knappt börja innan man tagit ledningen. På en hörna i den fjärde minuten överlistade Eder Militão Getafe-försvaret när han hittade en lucka mellan två motståndaren och mötte bollen med pannan - som seglade in till 1-0.

Det var matchens enda heta målchans tills det återstod fem minuter av första halvlek. Då mötte Rodrygo upp ett inlägg med pannan från nära håll, men Getafe-målvakten David Soria stod för en imponerande räddning och tippade ut bollen till hörna.

Tidigt i den andra halvleken höll Aurelien Tchouameni på att utöka för gästerna. Ett retur på ett Rodrygo-skott letade sig fram till fransmannen vid Getafes straffpunkt varpå han sköt direkt. Ett tungt skott, men som inte var speciellt placerat då det gick rakt på mål. Soria kunde återigen avvärja och se till att 1-0 stod sig.

Tio minuter in i den andra halvleken blev Soria överlistad, dock. Rodrygo kom fri och lobbade målvakten till 2-0, men en VAR-granskning på målet visade att brassen stod offside när passningen till honom slogs och därmed dömdes målet bort.

Därefter bjöd matchen inte på några fler målchanser, utan den slutade 1-0. En skön seger för Real Madrid då man behåller serieledningen, oavsett om Barcelona besegrar Celta Vigo under söndagen eller inte. Därefter möts de två i El Clasico nästa helg.

- Vårt mål var att ta tre poäng. Nu kan vi somna som serieledare ikväll och sätta press på Barça, säger Real Madrid-backen Dani Carvajal till Movistar.

Getafe: Soria - Suarez, Duarte, Mitrovic, Djene, Anglieri - Alena, Milla, Algobia - Mayoral, Unal.

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba - Modric, Tchouameni, Camavinga - Valverde, Rodrygo, Vinicius.