TV: Ronaldo och James fixade tre viktiga poäng i jakten på Barcelona

La Liga

Real Madrids jakt på serieledande Barcelona fortsätter. Under onsdagskvällen tog Carlo Ancelottis mannar en viktig seger i derbyt mot Rayo Vallecano.

Efter 9-1-krossen mot Granada senast jagar Real Madrid nya poäng. Under onsdagskvällen väntade ett derby i sydöstra Madrid mot Rayo Vallecano.

Under matchens inledande halvtimme hade Carlo Ancelottis mannar svårt att kontrollera matchen då de stötte på ett bra och aggresivt spelande Rayo.

Fem minuter in i den andra halvleken hettade det till rejält på Campo de Futbol de Vallecas när Cristiano Ronaldo vid en straffsituation varnades för filmning.
Det gula kortet kändes väldigt hårt dömt med tanke på att reprisbilderna visade att Vallecano-försvararen inte träffade bollen i tacklingen mot Ronaldo. I och med varningen missar portugisen Real Madrids kommande hemmamatch mot Eibar. Real Madrid, som var betydligt hetare efter paus, fortsatte emellertid jaga ett ledningsmål. Bara minuterna efter Ronaldos varning hade bland annat vänsterbacken Marcelo ett skott som gick tätt utanför Rayo-målvaktens ena stolpe.

I den 68:e minuten omsatte Real Madrid tillslut sitt övertag till ett mål. Efter ett fint förarbete av den offensivt löpande Carvajal kunde Ronaldo från nära håll nicka in Real ledningsmål. Portugisen är därmed uppe på 37 ligamål den här säsongen.

Med kvarten kvar att spela fastställde sedan James Rodriguez slutresultatet med ett välplacerat avslut till 2-0 för Real Madrid. Det var colombianarens nionde ligamål den här säsongen.

Real Madrid har därmed fortsatt fyra poäng upp till serieledande Barcelona.

Så startade lagen:

Rayo Vallecano: Alvarez - Tito, Amaya, Ze Castro, Martinez - Fatau, Trashorras, Embarba, Bueno, Kakuta - Manucho.

Real Madrid: Casillias - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Rodriguez - Bale, Benzema, Ronaldo.

Publicerad 2015-04-08 kl 23:50