TV: Ronaldo tangerade klubbrekord

La Liga

Cristiano Ronaldo stod för fem mål när Real Madrid idag slog Granada med hela 9-1 (!). Med det så tangerade han klubbrekordet i ligasammanhang.

Hemmafansen på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid fick en trevlig tidig eftermiddag. Real körde över nästjumbon Granada, 9—1, inför nära 72 000 åskådare. Portugals anfallsstjärna Cristiano Ronaldo stod för ett äkta hattrick på åtta minuter — hans snabbaste i karriären — i första halvlek och spädde på med två mål i den andra. Fem mål i en match är tangerat klubbrekord i ligasammanhang. Ronaldo har gjort tre mål eller fler i 24 spanska ligamatcher, även det tangerat rekord. Barcelonas Lionel Messi står på lika många tremålsmatcher.

Barcelona fick ett betydligt tuffare motstånd borta mot ligaelvan Celta Vigo. Det var först i den 73:e minuten som försvararen Jeremy Mathieu kastade sig fram på en frispark från Xavi och kunde nicka in matchens enda mål.

Med nio omgångar kvar att spela toppar Barcelona tabellen med 71 poäng. Real Madrid har 67 och Atletico Madrid 62.

Hemmafansen på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid fick en trevlig tidig eftermiddag. Real körde över nästjumbon Granada, 9—1, inför nära 72 000 åskådare. Portugals anfallsstjärna Cristiano Ronaldo stod för ett äkta hattrick på åtta minuter — hans snabbaste i karriären — i första halvlek och spädde på med två mål i den andra. Fem mål i en match är tangerat klubbrekord i ligasammanhang. Ronaldo har gjort tre mål eller fler i 24 spanska ligamatcher, även det tangerat rekord. Barcelonas Lionel Messi står på lika många tremålsmatcher.

Publicerad 2015-04-06 kl 00:19