TV: Ronaldo visade vägen när Real ryckte

Spanien

Anförda av Cristiano Ronaldos mäktiga 1-0-nick gjorde Real Madrid ett litet ryck i ligan när de slog Levante med 3-0.

Inför matchen mot Levante hade Real chansen att vid vinst få tre poängs marginal ner till Atlético Madrid - och fyra poäng ner till Barcelona efter att katalanerna oväntat förlorat mot Valladolid på lördagen.

Och det började bra. Tio minuter in i matchen fick Real hörna och först upp på den var Ronaldo som skallade in 1-0 till hemmalaget. Portugisen visade upp en imponerande spänst och hade ett riktigt bra "häng" i luften innan han mötte bollen med pannan.

Precis som i första halvleken så var det Real Madrid som tog kommandot. Blott fyra minuter in i andra halvlek spelade Ronaldo fram marcelo som med sin vanligtvis svagare högerfot slog till med ett rappt skott som letade sig in i bortre hörnet.

Om Levante efter det hade några som helst förhoppningar om att kunna hämta upp underläget dog de sannolikt när Nikos Karabelas på Marcelos inspel istället för att rensa undan bollen i stället satte den rakt i  eget mål.

Levante var ett slaget lag och Real Madrid har nu alltså skaffat sig en liten lucka ner till Atlético och Barcelona.

Publicerad 2014-03-09 kl 20:55