TV: Sagolika mål av Messi och Griezmann - Barça knappade in på Atlético

Två sagolika mål av Lionel Messi och Antoine Griezmann.
Det låg bakom Barcelonas seger mot Huesca i La Liga under måndagen.

Se Messis vackra 1-0-mål i spelaren.

Atlético Madrid tappade poäng mot Getafe i helgen vilket gjorde att Barcelona chansen att knappa in på Atlético i den spanska titelstriden under måndagskvällen när de tog emot tabelljumbon Huesca.

Drygt tio minuter in i matchen tog Barcelona också ledningen – och givetvis var det Lionel Messi, som tangerade Xavis rekord på 767 matcher i Barcelona, som slog till. Argentinaren fick bollen utanför straffområdet, tråcklade sig fram och med ett magiskt avslut som gick ribba in gav han Barcelona ledningen.

- Det är makalöst vilket mål det är av Messi, kommenterade C Mores Adam Pinthorp i sändningen från matchen.

Drygt 30 minuter in i matchen kom nästa mål för Barcelona, och åter igen var det ett vackert sådant. Antoine Griezmann fick bollen utanför straffområdet och med ett kanonavslut placerade fransmannen in bollen i krysset fram till 2-0.

I slutet av första halvlek reducerade Huesca genom Rafa Mir på en straff som på reprisbilderna såg minst sagt tveksam ut.

Närmare än så skulle dock inte Huesca komma utan i stället kunde Oscar Mingueza utöka för Barcelona i början av andra halvlek.

Efter en kort hörna skickade Messi in ett precist inlägg som Mingueza från nära håll kunde nicka i nät fram till 3-1.

Minguezas mål såg länge ut att bli matchens sista men i matchens slutskede kunde Messi placera in 4-1 med ett vackert avslut någon meter utanför straffområdet.

Segern gör att Barcelona nu bara är fyra poäng bakom Atlético Madrid som toppar La Liga.

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Lenglet, Mingueza, Alba - Pedri, De Jong, Busquets - Griezmann, Messi, Dembele

Huesca: Fernandez - Pulido, Sidvas, Insua - Maffeo, Fereeiro, Doumbia, Rico, Galan - Escriche, Mir