TV: Sevilla vann derbyt mot Betis - i återstarten av La Liga

La Liga

Under torsdagskvällen var La Liga tillbaka efter månader i karantän.
Då besegrade Sevilla gästerna Real Betis med 2-0 på Ramon Sanchez Pizjuan.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

La Liga är tillbaka och återstarten av den spanska högstaligan inleddes storslaget. I "första" matchen väntade nämligen ett Sevilla-derby, mer känt som "El Gran Derbi".

Matchen öppnades passivt av båda lagen, men Sevilla var nära på att ta ledningen i matchens tionde minut när Lucas Ocampos träffade ribban med ett hårt skott från en snäv vinkel i staffområdet.

Matchbilden under den första halvlek utgjordes av mycket spel mellan två mål utan att några direkta chanser skapades av något lag. Sevillas bästa målchans kom via en ribbträffen av hemmalagetsLucas Ocampos tätt följt av en nick från Jules Koundé på hörna som gick tätt utanför och en nick av Mounir på nära håll. Betis bästa möjlighet var på långskott från Sergio Canales innan domaren Antonio Miguel Mateu Lahoz stoppade pipan i munnen.

0-0 på Ramon Sanchez Pizjuan efter 45 spelade minuter.

I den andra halvleken skulle Sevilla spräcka nollan. I den 53:e minuten dömde domaren straff till Sevilla efter Marc Barta klättrat på Luuk de Jong i eget straffområde. Lucas Ocampos klev fram till straffpunkten och förvaltade straffen på bästa sätt när han placerade bollen i målvaktens vänstra hörn - 1-0 för hemmalaget.

2-0 till Sevilla kom strax efter. På en Sevilla hörna mötte Lucas Ocampos en något kort hörnspark för att fint klacka bollen mot mål. Där dök Fernando upp och nickade in bollen bakom Joel Robels i Betis-målet.

Gästerna Real Betis jagade en kvittering men lyckades aldrig hota framför Sevillas målbur. Domaren stoppade, efter sex tilläggsminuter, pipan i munnen och blåste av Sevilla-derbyt.

I och med Sevillas vinst säkrar de sin tredjeplats i kampen om Champions League-platserna samtidigt som Real Betis placerar sig på en tolfteplats i tabellen.