Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Skandalen i La Liga - tårgasgranat bryter matchen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Spanska ligans har drabbats av en rejäl läktarskandal.

Matchen mellan Villarreal och Celta Vigo fick brytas, eftersom någon kastat in en tårgasgranat på planen.

Det var i 87:e minuten, vid ställningen 1-0 till gästande Celta Vigo, som incidenten inträffade. Någon skickade in ett föremål från läktaren, och rökutvecklingen blev genast omfattande. Enligt nyhetsbyrån AP rörde det sig om en tårgasgranat och domaren tog genast beslutet att matchen skulle avbytas. Villarreals speaker var snabbt ute med ett meddelande i högtalarsystemet om att alla åskådare skulle lämna arenan.

Efter 20 minuters avbrott återupptogs spelet igen, då utan publik. Manuel "Nolito" Agudo spikade slutresultatet till 2-0 med en frispark för Celta Vigo.

Villarreals president Fernando Roig ville inte tro att någon av "de gula ubåtarnas" supportrar.

- Vi fördömer det här med all kraft. Den här sortens agerande är inte representativt för våra fans och jag kan inte tänka mig att någon av dem gjort sig skyldig till det här attentatet. Det måste röra sig om någon som kommit utifrån för att skada Villarreal, sade Roig till AP.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt, men enligt AP ska videomaterial och vittnesuppgifter användas för att hitta den skyldige.

Celta Vigos manager, den förre Barcelonaspelaren Luis Enrique, var bedrövad efter slutsignalen. Trots sin långa karriär som spelare och ledare beskrev han händelsen som "den i särklass värsta" han  varit med om inom fotbollen.

- Alla trodde att det var en bengalisk eld som kom in på planen. Men när vi såg (målvakten) Yoel Rodriguez ögon, som var helt rödsprängda, förstod vi att det här var mycket farligare. Det var långt över gränsen och borde aldrig ha fått hända, sade Enrique.

Publicerad 2014-02-16 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons