Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Real Madrid, som i veckan slog ut Chelsea i Champions League, bortaspelade under söndagen mot Sevilla i ett toppmöte i La Liga. Real Madrid hade chans att ta ytterligare ett stort kliv mot en ny ligatitel, men blev i stället chockat i första halvlek.

Först slog veteranen Ivan Rakitic en frispark genom "Marängernas" mur till 1-0 efter 21 minuters spel, och bara fyra minuter senare utökade Erik Lamela till 2-0. Därmed var den spanska storklubben i brygga i halvtid.

Sedan kom den Real Madrid tillbaka.

Bara fem minuter in i andra halvlek reducerade Rodrygo och gav bortalaget hopp. Real Madrid fortsatte att trycka på och i slutskedet satte Vinicius Junior bollen i nät, men målet blev bortdömt för att brassen först bedömdes ta ner bollen med ena armen i straffområdet. Flera Real-spelare var ilskna, men till ingen nytta.

Till slut skulle de dock få fira ett nytt mål. Med mindre än tio minuter kvar höll sig försvararen Nacho framme och satte 2-2. Sedan ville Real Madrid mer.

På övertid satte Vinicius Junior in bollen till Rodrygo i straffområdet, som sedan rundade svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson och spelade fram Karim Benzema till 3-2, vilket också blev slutresultatet i matchen.

- Han hänger inte riktigt med, inte tillräckligt rapp och snabb för att kunna vara följsam. Han blev enkelt förbisprungen, säger C Mores expert Marcelo Fernandez i sändningen.

Real Madrid toppar ligan med 15 poäng ner till tvåan Barcelona, som har två matcher mindre spelade i La Liga. Sevilla är trea i tabellen.

Sevilla: Bounou - Navas, Koundé, Carlos, Acuna - Jordan, Rakitic - Lamela, Gomez, Corona - Martial.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militao, Alaba, Carvajal - Modric, Kroos, Camavinga - Valverde, Benzema, Vinicius.

-
-
Publicerad 2022-04-17 kl 22:44

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.