TV: Suarez bakom allt när Barcelona gick till final - sänkte Real Madrid i cupen

Copa del Rey

Luis Suarez låg i kväll bakom allt i El Clásico.
Anfallaren sänkte Real Madrid med två mål till 3-0.
Då gick Barcelona vidare till final i Copa del Rey.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Det första mötet mellan Barcelona och Real Madrid i Copa Del Reys semifinal slutade oavgjort, 1-1. I kväll ställdes lagen mot varandra igen i returmötet på Santiago Bernabeu. Det blev, precis som i första mötet, en svängig drabbning.

Men det var med visst övertag för Real Madrid i första halvlek. Brassen Vinicius hotade med jämna mellanrum och hade tidigt ett skott strax över mål. Därefter var han nära igen, frispelad i straffområdet, men en mindre bra touch gjorde att han fick dålig vinkel för skottläge och i stället fick Karim Benzema fri yta framför mål, men brände målchansen.

Barcelona var relativt blekt i en fysisk första halvlek och kom inte till särskilt många klara målchanser mer än ett par inspel från kanterna i straffområdet. Det innebar att första halvlek slutade mållös - och först i andra halvlek fick Barcelona ordning på lagets anfallsspel

Ousmane Dembele tog sig i andra halvlek fram längs vänsterkanten och hittade in till Luis Suarez i straffområdet som gav bortalaget ledningen i matchen. Det var hans tionde mål totalt i ett El Clásico - och inte det sista den här kvällen. Efter att Suarez även stressade Raphael Varane till ett självmål och 2-0, så blev han senare fälld i straffområdet av Casemiro och tilldelad straffspark.

Uruguayanen var kylig från straffpunkten och chippade läckert in sitt elfte mål mot Real Madrid i Barcelona-tröjan och såg till att hans lag blev klart för cupfinal efter totalt 4-1 över två möten i semifinalen i Copa del Rey.

Se Suarez mål i Sporten i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Requilon – Kroos, Modric, Casemiro – Vazquez, Benzema, Vinicius

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Roberto, Busquets, Rakitic – Messi, Suarez, Dembele

-
-
Publicerad 2019-02-27 kl 22:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.