Osasuna chockar Atlético och tar ledningen
1:42
Suarez prickar stolpen

Atlético Madrid tog ett steg närmare La Liga-titeln efter söndagens sena dramatik i den näst sista omgången av den spanska toppstriden. Nu har de allt i egna händer inför avslutningen nästa helg.

Atlético tog emot Osasuna samtidigt som ärkerivalen Real Madrid, två poäng bakom Atleti inför avspark, gästade Athletic Club.

Luis Suarez fick ett jätteläge att ge Atlético ledningen mot Osasuna efter tjugo minuters spel, men prickade stolpen från nära håll. Efter paus fick Atleti sedermera två mål bortdömda för offside när 0-0 fortsatte att stå sig.

I stället skulle Osasuna ta en chockartad ledning när Ante Budimir nickade in ett inlägg från vänster. Jan Oblak nådde bollen först bakom mållinjen, varpå målet godkändes efter VAR-granskning.

Real Madrid tog samtidigt ledningen mot Athletic Club när Nacho fick ett avslut på sig i knähöjd och styrde bollen i mål omedvetet. Målet tog Real upp till en tillfällig serieledning.

Atleti kvitterade till 1-1 mot Osasuna genom vänsterbacken Renan Lodi med tio minuter kvar och fortsatte därefter med att jaga ett segermål. Det kom också när skyttekungen Luis Suarez tryckte in 2-1 i slutminuterna, varpå vild glädje bröt ut hos Atleti-spelarna.

Segermålet innebär att Atlético Madrid fortsatt leder ligan två poäng före Real Madrid och att Diego Simeones mannar har allt i egna händer när La Liga avgörs nästa helg. Atleti ställs då mot Valladolid borta medan Real Madrid tar emot Villarreal.

På annat håll förlorade Barcelona hemma mot Celta Vigo med 1-2, trots Lionel Messis ledningsmål. Katalanernas titelchanser är därmed helt borta.

Atlético Madrid: Oblak - Trippier, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco - Koke, Saul, Llorente - Correa, Suarez

Osasuna: Herrera - Ramalho, Garcia, Garcia, Cruz - Moncayola, Brasanac - Barja, Garcia, Jony - Budimir

Athletic Bilbao: Simon - De Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Garcia, Vencedor, Morcillo - Williams, Sancet

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Militao, Nacho, Gutierrez - Valverde, Casemiro, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius