TV: Supertalangen frälste Barcelona mot Valencia - tog tre blytunga poäng

La Liga

Barcelona tog tre blytunga poäng när laget besegrade Valencia med x-1 hemma på Camp Nou.
Det tack vare supertalangen Ansu Fati som gjorde sin första start på ett år.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under söndagskvällen tog Barcelona emot Valencia hemma på Camp Nou i en match om tre viktiga poäng för båda lagen. Hemmalaget låg inför matchen på nionde plats med tolv poäng, medan Valencia låg precis före på åttondeplats med lika många poäng – och de skulle vara gästerna som öppnade starkast.

Redan i den femte minuten höll sig Valencia lagkapten, vänsterbacken José Gaya, framme och dunkade in 1-0 till gästerna på distansskott.

Men sedan skulle Barcelona vakna till. Efter 13 minuter kvitterade supertalangen Ansu Fati, som gjorde sin första start för Barcelona på ett år, genom ett läckert kombinationsspel med Memphis Depay - innan han slutligen placerade in 1-1 vid den bortre stolpen.

- Det är som ett spegelvänt Messi-mål, säger C Mores programledare Gusten Dahlin i programmet Fotbollssöndag Europa om målet.

Innan halvtid skulle Barcelona även hinna vända matchen. Ansu Fati revs ner av Gaya i Valencias straffområde och domaren tvekade inte på att döma straff. Fram till straffpunkten klev Depay - som bokstavligen talat bombade in 2-1-målet i nättaket bakom sin nederländske landslagskollega Jasper Cillessen i Valencia-målet.

Med fem minuter kvar att spela spikade sedan Philippe Coutinho slutresultatet 3-1 efter att ha satt bollen i mål från nära håll efter ett läckert förarbete av högerbacken Sergiño Dest, som agerade högerytter för dagen.

Innan matchen var slut fick dessutom Camp Nou bevittna Sergio Agüeros återkomst i La Liga, tio år efter att han lämnade Atletico Madrid för Manchester City. Han tillbringade då fem år i Atletico innan han lämnade för England.

Matchen slutade 3-1 och Barcelona klättrade förbi Valencia i tabellen. Katalanerna placerar sig efter matchen på sjundeplats i tabellen på 15 poäng efter åtta omgångar, medan Valencia trillade ner niondeplats i tabellen.

Barcelona: ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Garcia, Alba - de Jong, Busquets, Gavi - Dest, Depay, Fati.

Valencia: Cillessen - Foulquier, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya - Duro, Soler, Guillamon, Wass, Guedes - Gomez.