Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Tårfyllt farväl för Casillas: "Kommer alltid ropa Hala Madrid"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter totalt 25 år i klubben tog Iker Casillas ett tårfyllt farväl av Real Madrid under söndagen.
- Oavsett hur ni väljer att minnas mig kommer jag aldrig glömma min tid här och fortfarande ropa Hala Madrid, säger klubbikonen på presskonferensen.

1990 inställde sig en nioårig pojke på en fotbollsträning någonstans i den spanska huvudstaden. Pojken vid namnet Iker Casillas kunde nog inte i sina vildaste drömmar se att han en dag skulle komma att ses som en av Real Madrids största spelare genom tiderna.

Alla sagor har dock ett slut och i dag, 25 år senare, tog klubbikonen farväl genom att ensam sitta på presspodiet och hålla tal.

- Först av allt vill jag tacka alla som är här och vill dela den här stora stunden med mig. Efter 25 år är det svårt att säga adjö till en klubb som givit mig allt. Det känns som om det var i går jag var nio år, drog på mig tröjan för första gången och uppfyllde min dröm. Sedan dess har jag skrattat, gråtit, vunnit och förlorat. Klubben har format mig till den jag är i dag. Den har hjälpt mig att växa och utvecklas som människa.

Casillas som skrivit på för Porto riktar ett stort tack till alla människor han haft vid sin sida under tiden i Real Madrid.

- Jag minns alla spelare som varit vid min sida i klubben. Vi har haft fantastiska stunder tillsammans och blivit som en familj och jag lämnar stora vänner bakom mig. Jag vill även minnas alla mina tränare, från min första ungdomstränare till Ancelotti. Sedan vill jag också tacka all personal som finns där men inte syns, tillsammans bygger vi denna klubb.

Efter en stund blev klubbikonen tagen av den emotionella stunden och när han skulle visa sin tacksamhet mot fansen kom tårarna. 

- Oavsett hur ni väljer att minnas mig, som en bra eller dålig målvakt vill jag att ni ska minnas mig som en bra människa. Tack, Tack, tusen tack. Jag kommer aldrig att glömma det stöd jag fått från er och oavsett vart jag går så kommer jag fortfarande att ropa Hala Madrid.

Det är bara att konstatera att en Real Madrid-era är över när Iker Casillas som spelat 725 tävlingsmatcher för klubben lämnar för Porto.

Publicerad 2015-07-13 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons