TV: Två straffar - och en Cristiano Ronaldo - fixade segern

Spanien

Två gånger ramlade Angel Di Maria, två gånger blev det straff, och två gånger satte Kaka dit den. Ronaldo avgjorde sedan matchen.

Jose Mourinho gjorde massor av ändringar från veckans Champions League-match mot Tottenham. Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo och Mesut Özil var några av dem som vilades.

Tidigt i matchen fick Real Madrid straff, när Angel di Maria gjordes ner av Iraizoz. Straffen var solklar och Kaka fick ansvaret att ta hand om den. Brassen var iskall från straffpunkten och rullade enkelt in ledningsmålet för Real Madrid.

Efter nio minuter av halvlek nummer två upprepade historien sig. Di Maria föll - domaren blåste straff - Kaka satte den stensäkert. Den här gången sköt brassen mitt i mål. 2-0 Real.

Efter en timme byttes Cristiano Ronaldo in - och möttes av burop och visslingar från den baskiska hemmapubliken.

- Det är den största våg av visslingar jag någonsin hört, sa Canal Plus-kommentatorn Petter Johansson.

I den 70:e minuten visade Ronaldo vad han kan. Han tog en löpning på vänsterkanten, gjorde en blixtsnabb klackvändning och trädde in bollen oerhört elegant i Iraizoz bortre burgavel. 3-0 - matchen var avgjord.

Publicerad 2011-04-09 kl 20:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.