TV: Valladolid chockade Barca - sen vände det

Spanien

Det började oväntat när Valladolid tog ledningen. Sen gasade Barcelona på och vann til slut med 4-1.

Neymar målskytt efter Xavis delikata skarv

Efter vinsten mot Celtic i Champions League i veckan var det dags för ligamatch igen för Barcelona. Mot Celtic saknade man Lionel Messi - och argentinaren är fortfarande skadad och missade matchen mot Valladolid. Ersatte i tremannaanfallet gör Cristian Tello. Ingen Daniel Larsson i bortalaget - den vindsnabbe svensken är fortfarande skadad.

Valladolid tystade Camp Nou när man tog ledningen i den tionde minuten genom Javi Guerra. Men likt antagonisten Real Madrid tog det inte lång tid innan Barcelona kvitterade - närmare bestämt fyra minuter. Då bombade Alexis Sanchez in kvitteringen från en position strax utanför straffområdet.

I andra halvlek återställde sedan Barcelona ordningen när Xavi med en behärskad bredsida gjorde 2-1 efter att Neymar spelat fram Tello som serverade Xavi. I 64:e minuten spelade Neymar sedan fram Alexis Sanchez som säkert kunde sätta bollen förbi Mariño i Valladolids mål.

Sanchez tackade sedan för framspelningen och spelade osjälviskt fram Neymar istället för att skjuta själv från bra läge varpå Neymar satte 4-1. Målet föregicks av en delikat klackskarvning av den oefterhärmlige Xavi.

Vinsten innebär att Barcelona har maximala 24 poäng efter de åtta inledande omgångarna och för Gerardo Martino innebär det att han är den förste tränaren i la liga som vunnit sina första åtta matcher överhuvudtaget i ligan.

Publicerad 2013-10-05 kl 23:59