TV: Villarreal till kvartsfinal trots reservmålvaktens galna tavla i cupderbyt

Spanien

VILLARREAL-VALENCIA 4-2
5' Banega, 22' Soldado, 74' Cazorla, 49' Rossi (str), 63' Ruben, 93' Rossi

Det första mötet slutade mållöst men i returen mellan La Ligas trea Villarreal och fyra Valencia dröjde det inte ens fem minuter innan nollan sprack.
Ever Banega testade att dra till från distans och Villarreals Juan Carlos, normal reservmålvakt, fumlade rejält och bollen letade sig in i mål.

Roberto Soldado utökade till 2-0 för gästerna en kvart senare efter en magisk nedtagning och ett elegant avslut. I och med bortamålsreglen behövde de gula ubåtarna göra tre mål i den andra halvleken för att gå vidare till kvartsfinal.

Och Villarreal antog utmaningen och Santi Cazorla satte 2-1 efter två minuter av halvleken. Ytterligare två minuter senare kvitterade Giuseppe Rossi på straff. Med en knapp halvtimme kvar på matchen hade hemmalaget vänt på steken helt och tagit ledningen med 3-2 genom Marco Ruben.

På tilläggstid fastställde sedan Villarreal slutresultatet till 4-2 när Rossi säkrade avancemanget i en kontring

Publicerad 2011-01-06 kl 19:50