TV: Villas måltorka över - Barca krossade Getafe

Spanien

David Villa fick äntligen hamna i målprotokollet igen när Barcelona körde över Getafe och vann med 6-1.

David Villa

I söndagens tidiga la liga-match valde Barcelona att rotera spelarna i startelvan. Alexander Song, Alexis Sanchez och David Villa fick alla chansen. Pedro och Busqets inledde på bänken medan Xavi vilar på grund av skada.

Efter fem minuter tog Barcelona ledningen efter att Iniesta hittat fram till Alexis Sanchez med en perfekt genomskärare. Chilenaren höll sig kall och rullade bollen förbi Cudina och in i mål.

I 13:e minuten slog Barcelona till igen. Iniesta spelade fram bollen till Thiago som i sin tur passade kort i sidled till Messi som från nära håll kunde sätta 2-0. Målet var argentinarens 35 i årets ligaspel.

När det hade gått en knapp timme av matchen undvek David Villa att springa offside och kunde fånga upp Jordi Albas passning och föra sitt sjätte ligamål för säsongen. Villas första mål sedan den 3 november och ett gott omen för Barcelona som alldrig förlorat i ligan när Villa har gjort mål. i 23 matcher har anfallaren hittat nätet, Barcelona har vunnit alla utom en som man kryssade mot Sporting.

Med tolv minuter kvar av matchen spelade leo Messi fram Christian Tello som från ett läge vid straffområdeslinjen kunde placera in bollen bakom Codin med ett välplacerat högerskott.

Getafe fick ett tröstmål i 83: e minuten när Jordi Albas hemåtnick snappades upp av Alvaro som kyligt satte 4-1.

Barcelona vred i 90:e minute om kniven ett varv till i Getafe när Messi i kamp med tre Getafespelare fick fam bollen till Iniesta som kunde göra 5-1. Bara en minut senare hade Gerard Pique hittat upp i straffområdet där han tillsammans med Thiago kom helt ren efter en misslyckad offsidefälla. Thiago spelade osjälviskt fram mittbacken som gjorde 6-1.

Det var första gången på 16 år som barcelona hade sex olika målskyttar i en och samma match.

Publicerad 2013-02-10 kl 14:57