TV: Zlatan fixade straff och magisk klack i Barcelonas seger

Barcelona hade ändå lite problem med Mallorca, 4—2.

Med en klackspark lurade Zlatan Ibrahimovic fyra stycken Mallorca-spelare och serverade ett friläge till Pedro.

Framspelningen resulterades i 1—0.

Drömöppning för Barcelona efter bara elva minuter på Camp Nou.

Nio minuter senare var det kvitterat.

Mittbacken Piqué touchade Mallorcas hörna och gav försvararen Nunes den extra yta vid den bortre stolpen som behövdes för att få in kvitteringen.

Barcelona, som bara har vunnit två av de fem senaste matcherna, fick sedan slita för att få tillbaka initiativet i matchen.

Men det skulle komma — och då gick det undan.

I den 40:e minuten testades Mallorcas målvakt Dudu Aouate ordentligt. Först sköt Pedro, sedan Thierry Henry, sedan Ibrahimovic och sedan Pedro igen. Det fjärde skottet gick in och Barcelona tog ledningen igen. Två minuter senare satte Henry 3—1.

4—1 kom på straff genom Lionel Messi efter att backen Josemi dragit ner Ibrahimovic. På övertid reducerade Alhassane Keita.

Deportivo slog Getafe med 2—0 efter mål av Mista och Luis Filipe. Bottenlaget Malaga fick 3—3 borta mot Tenerife.

Publicerad 2009-11-07 kl 22:17