TV: Zlatan inledde målskyttet när Barcelona hade målfest med Atlético

Spanien

Tre matcher. Tre mål. Zlatan Ibrahimovic. Svensken har börjat bra i storklubben Barcelona och var högst delaktig i 5-2-segern mot Atletico Madrid.

Matchen var bara en minut gammal när fransmannen Thierry Henry träffade ribban. Minuten senare klev den svenske landslagsanfallaren Zlatan Ibrahimovic in i handlingen. Sergio Busquet satte bollen på djupet, Ibrahimovic sprang i luckan och när målvakten Roberto Jiménez kom ut vrickade svensken bollen med höger yttersida mot ett tomt mål.

Det var starten på en målkavalkad från Barcelona.
2-0 kom i den 16:e minuten. Mittfältaren Xavi hittade fram till Messi bakom Atleticos backlinje - sedan gick det snabbt. Nedtagning på bröstet, kroppsfint och öppen kasse. Snyggt.

3-0, 30:e minuten: Daniel Alves på en stenhård frispark. Stolpe in.

4-0, 42:a minuten: Seydou Keita efter läckert kombinationsspel med Ibrahimovic och Messi.

Tung start för Atletico, minst sagt. Klubben, som ännu inte har vunnit någon seriematch den här säsongen, skulle ändå få göra sitt andra mål för säsongen.

Anfallaren Sergio Agüero snappade upp en för kort bakåtnick och reducerade i den sista minuten - av första halvlek.

I andra halvan av matchen bevakade Barcelona sin ledning. Men det skulle bli ytterligare två mål. Först reducerade Atleticos Diego Forlan till 4-2 i den 84:e minuten efter en dålig utspark från hemmamålvakten Victor Valdés. Sedan, på övertid, gjorde Messi 5-2 i matchens sista anfall.