Två röda kort när Barca vände och vann mot Atlético

La Liga

Efter en drömstart och en tidning ledning utvecklades mötet med Barcelona till en mardröm för Atlético Madrid.
Messi och Suarez låg bakom vändningen i en match där Atlético åkte på två röda kort och en skada.

Inför lördagens toppmöte på Camp Nou hade både Barcelona och Atlético Madrid 48 inspelade poäng.

Med andra ord var det viktiga poäng som stod på spel och noterbart var att Arda Turan fick inledde matchen på bänken mot sin tidigare klubb.

Därifrån fick han se hur hans tidigare lagkamrater öppnade målskyttet genom Koke.

Spanjoren lämnades ensam i Barcelonas straffområde och kunde utan större problem trycka in 0-1 efter ett inspel från höger.

Efter gästernas ledningsmål började Barca genast jobba för ett kvitteringsmål och ett sådant kom också efter 30 minuters spel.

Jordi Alba spelade in bollen hårt längst marken till Lionel Messi som utan pardon - med ett välplacerat avslut - stänkte in kvitteringen.

Bara minuterna senare fullbordade Luis Suarez vändningen sedan han hållit undan sin försvarare och med en bredsida fått in bollen bakom en utrusande Jan Oblak i Atlético-målet.

Innan halvleken var över skulle gästerna åka på ytterligare en smäll sedan Felipe Luis fått ett direkt rött kort efter en våldsam satsning mot Messi.

I den andra halvleken kom Atlético ut heltaggat och Diego Simeones mannar gjorde sitt bästa för att störa det bollskickliga hemmalaget.

Det här var dock inte Atléticos dag och med 25 minuter kvar att spela fick Diego Godin sin andra varning och Rojiblancos var nere på nio man.

Eländet stannade inte där och med kvarten kvar att spela tvingades Augusto Fernandez - som nyligen hämtats in från John Guidettis Celta Vigo - lämna planen på bår.

Trots att Barcelona hade flera chanser att punktera matchen så uteblev målen i den andra halvleken och slutresultatet skrevs till 2-1.

I och med segern rycker Barcelona - som har en match mindre spelad - i La Liga-toppen.