Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Uefa lindrar Malagas straff - men Europaavstängningen står sig

Foto: Scanpix

Malaga har, tillsammans med en rad klubbar fått grönt ljus för att delta i Europaspelet igen. Men inte nästa säsong.
- Ytterligare avstängningar har dragits tillbaka, säger en talesperson för Uefa till fotbollskanalen.se.

Uefa menar att Malaga är en av klubbarna som klarat de ekonomiska krav som ställts och att man därför är välkommen att spela i Europa igen. Men bestraffningen på en säsongs avstängning står kvar.
Den avstängning som hävs är att Malaga, tillsammans med Hajduk Split, Osijek, Dinamo Bukarest, Partizan och Vojvodina tillåtelse att delta i Europacuperna från och med säsongen 2014/15.
- De får inte vara med i nästa turnering som de kvalificerar sig för men de har uppfyllt kraven som ställdes och ytterligare avstängningar har dragits tillbaka, säger en talesperson för Uefa.

- Klubbarna var tvungna att klara upp sina finansiella problem innan den 31 mars. Om de klarade det så skulle vissa sanktioner suspenderas. Några av klubbarna klarade det och fick avstängningar hävda, men vissa straff var redan slutgiltiga. Exempelvis det för Malaga som gällde nästa säsong.

Två klubbar klarade inte kraven. Rapid Bukarest får böta 100 000 euro (cirka 850 000 kronor) och stängs av i tre säsonger medan Arsenal Kiev bötfälls med 75 000 euro (cirka 640 000 kronor).

Publicerad 2013-05-22 kl 12:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons