Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Uppgifter: Så nära var Ronaldo en United-comeback - Mbappé satte stopp

Foto: Bildbyrån

The Sunday Times berättar i dag att Cristiano Ronaldo var på väg tillbaka till Manchester United i somras. Enligt tidningen ville portugisen tillbaka, United ville ha tillbaka honom och Real var redo att sälja - men Kylian Mbappés far satte stopp för övergången.

2003 kom en ung Cristiano Ronaldo till Manchester United. I klubben växte portugisen till en superstjärna och när han lämnade för Real 2009 blev han den då dyraste värvningen någonsin.

Under söndagen skriver The Sunday Times att Ronaldo var på väg tillbaka till United i somras och berättar om turerna som till slut satte stopp för en övergång. Artikeln är skriven av Duncan Castles, som står nära José Mourinho och Ronaldos agent Jorge Mendes.

The Sunday Times skriver att Ronaldo hade informerat Manchester United att han ville återvända till klubben och att Real Madrid var redo att förhandla om en försäljning av sin superstjärna. Portugisens åtal för skattebrott ska ha väckt stor frustration och varit en del av förklaringen till att 32-åringen ville lämna Real.

Champions League-mästarens president Florentino Perez ägnade, enligt The Sunday Times, stor del av sin sommar till att försöka få till en affär med stortalangen Kylian Mbappé. Perez räknade enligt uppgifterna med över en miljard för att sälja Ronaldo, plus att Real skulle bli av med en stor lönekostnad. Pengar som skulle användas för att ta in Mbappé.

Real ska även ha varit överens med Mbappé och hans rådgivare, fadern Wilfried, om det personliga kontraktet. Men enligt The Sunday Times fick de båda kalla fötter av den spanska klubbens planer för talangen. Real ska ha identifierat Mbappé som en direkt ersättare till Ronaldo som skulle stiga upp på tronen som superstjärna.

Mbappé och hans far menade att pressen var alldeles för stor på 18-åringen att ersätta Ronaldo med Ballon d'Ors, otaliga rekord och hundratals mål på sitt cv i klubben.

Real försökte då enligt The Sunday Times att, istället för att sälja Ronaldo, erbjuda Gareth Bale till United. Walesaren ska dock inte ha uppskattat att tvingas tillbaka till Premier League och inte varit villig att gå med på en övergång. Samtidigt fortsatte Reals diskussioner med Mbappé och en muntlig överenskommelse om att 18-åringen skulle komma till klubben ska ha nåtts.

I slutet på den första veckan av augusti ska historien ha nått sitt slut, då Mbappé istället gjorde valet att gå till PSG. Något som offentliggjordes i förra veckan.

Publicerad 2017-09-03 kl 10:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons