POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
1v

Uppgifter: Så ser Real Madrids böteslista ut - böter vid viktuppgång

Foto: Bildbyrån

Att spela fotboll i Real Madrid är inte bara en dans på rosor.
Enligt klubbens böteslista kan brott mot klubbens regler svida ordentligt i plånboken för spelarna.
Om spelaren går upp några kilo under semestern är det bara att hosta upp 2 700 kronor eller mer, avslöjar tv-programmet Deportes Cuatro. 

Att spela internationell fotboll är många spelares dröm, men det är inte bara guld och gröna skogar. Det finns även hel del restriktioner från klubbarna. Även om man tjänar stora pengar som spelare finns det tydliga regler för hur man ska spendera sin tid även utanför planen.

Den spanska jätten Real Madrid är en av de klubbar som har ett tydligt ekonomiskt system för brott mot klubbens regler, avslöjar tv-programmet Deportes Cuatro. 

Om en spelare skulle missa en träning är boten 32 500 svenska kronor. Kommer man sent till en träning ska man betala allt mellan 2 700 till 10 800 kronor beroende på hur sen man är.

Spelare har inte heller tillåtelse att tala med media under sin lediga tid, utan först efter godkännande från klubben. Även under de sanktionerade mötena med media måste spelarna klä sig rätt. Bryter man mot någon av ovanstående regler kan en bot ligga på detsamma som försenad ankomst till träning.

En gång om året har spelarna semester men även då har de restriktioner. Man får inte "ha för roligt" och man måste följa det träningsschema som man får med sig från klubben.
Detta för att spelarna inte får ha lagt på sig för mycket vikt under semestern. Om en tydlig viktuppgång skulle visa sig efter semestern får man en böter på 2 700 kronor. Beloppet kan stiga om spelaren inte går ner de pålagda kilona. De kan även få ytterligare böter om upprepning av viktpålägg förekommer.

För en normal Svensson kan straffkostnaderna för spelarna tolkas som skyhöga, men spelare så som Eden Hazard tjänar runt 120 miljoner kronor om året och yngre spelare kan tjäna runt 50 miljoner kronor om året. Så det gör nog ingen märkbar skillnad i plånboken för spelarna om de skulle bryta mot reglerna då och då.

Reals böteslista:

Försening till träning eller annan lagaktivitet:

5 minuter: 2 700 kronor
15 minuter: 5 400 kronor
Om ännu senare: 10 800 kronor
Missar en spelare träning helt tvingas han betala 32 500 kronor

Mobiltelefon i läkarrummet: 2 700 kronor

Mobiltelefon i omklädningsrummet eller spelarbussen: 5 400-10 800 kronor

Överviktig vid invägning: 2 700 kronor (Summan kan stiga om ingen förbättring visas eller övervikten upprepas)

Intervjuer eller offentliga framträdanden utan klubbens godkännande: 2 700-10 800 kronor

Lämna Madrid utan klubbens tillåtelse: 2 700-10 800 kronor

Publicerad 2019-10-04 kl 17:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå