Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Vad händer med Zlatan? Locket på och bänkning

Barcelona vägrar uttala sig, Zlatan Ibrahimovic säger inget själv och svensken fick ingen speltid mot Sevilla – vad händer egentligen med förra årets stora värvning till Barcelona?

Zlatan Ibrahimovic var förra sommarens stora värvning i Barcelona. Hösten inleddes magiskt och kröntes med det avgörande målet i el clasico mot Real Madrid på hemmaplan. Men våren gick trögare och svensken ifrågasattes av många. När Barcelona värvade David Villa under sommaren tog spekulationerna rejäl fart. Ett av de tidiga rykten som hängde kvar länge var att Manchester City bjöd på Zlatan och att han skulle få en rekordlön hos de ljusblåa.

Nyligen rapporterade El Mundo Deportivo att Zlatan har klargjort att han inte har några planer på att flytta till England. Samma tidning har också avslöjat att José Mourinho just nu försöker ta anfallaren till Real Madrid och under hela tiden har Milan varit väldigt öppna och officiellt förklarat att man vill låna Zlatan över säsongen.

Efter en sommar av spekulationer har nu Barcelona valt att lägga locket på.
- Det bästa för Ibrahimovics situation just nu är att jag inte uttalar mig om den, sa Pep Guardiola inför matchen mot Sevilla i supercupen.

Pep Guardiola valde sedan att låta sin anfallare sitta på bänken hela matchen och gav ett kort och rakt svar på frågan om varför.
- Det var av sportsliga skäl, säger han enligt El Mundo Deportivo.

Publiken hyllade Zlatan genom att skandera hans namn och visa banderoller med sitt stöd till svensken men när matchen var vunnen lät bli att Zlatan fira med laget. Och efter matchen kom nyheten att ännu ett alternativ ser ut att strykas.
Milans vice president Adriano Galliani tror inte att klubben kommer att ha råd med svenskens saftiga lön.
- Ibrahimovic är till 99,9 procent bara en dröm, säger han till italiensk tv.

Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta vägrar också prata om Zlatans framtid i klubben:
- Vi har bestämt det och det måste respekteras.

Fotbollskanalen.se har förgäves sökt Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola för en kommentar.

Publicerad 2010-08-22 kl 11:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons