Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Valdano: "Han är Madrids Guardiola"

Foto: Scanpix

Raul under sitt farväl från Real.

BARCELONA. Real Madrid legenden Raúl González närmar sig slutet av karriären och Jorge Valdano har redan börjat prata om spelarens framtid som tränare.

– Han kommer snart att vara Madrids Guardiola, säger han.

 Den förra spelaren, tränaren och sportchefen för Real Madrid Jorge Valdano har i en intervju med den spanska magasinet Paneka och Sid Lowe bland annat diskuterat Raúl González framtid.

– Han är lugn och jag är ännu mer ivrig än han på att veta hans framtid. Raúl beundrar tysk fotboll mer än brasiliansk så därför har han en annorlunda stil mot Guardiola. Men jag tror att han snart kommer att vara Madrids Guardiola, säger Valdano som var Raúls tränare i Real Madrid mellan åren 1994-96. 

Real Madrid symbolen uttrycker även att han är imponerad över vad Josep Guardiola tidigare har åstadkommit i Barcelona och tycker inte att Madrid borde vara rädda för att imitera Peps idéer.

– Alla spanjorer borde vara stolta över Pep, men det verkar som att man i Madrid måste beundra i tystnad. Om motståndarna gör något bra så är det hälsosamt att försöka imitera, men i fotboll verkar det vara en synd, säger Valdano.

Dessutom menar Valdano att fotbollen skadats av att det spelas så många matcher och att många spelare inte längre spelar för glädjen av sporten.

– Genom att spela var tredje dag har fotboll gått från glädje till plikt för många spelare. Det räcker inte heller längre med att vinna. Något Bayern var ett tydligt exempel på förra året, de vann sex av sex titlar. Men deras styrelse insåg att vinna inte var tillräckligt. Eftersom de inte kunde värva Cristiano eller Messi så köpte de en idé och värvade Pep, säger Valdano till Paneka.

Publicerad 2014-03-05 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons