Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Valencias uttalande efter Batman-rapportering: "Finns ingen stämning"

BARCELONA. Efter att det rapporterats att DC Comics stämt Valencia CF för deras nya logotype, då den var för lik Batmans, har klubben nu gjort ett officiellt uttalande.

Under de senaste veckorna har det i flera medier rapporterats att DC Comics stämt den spanska fotbollsklubben Valencia CF efter att klubben tagit fram en ny version av fladdermusen i sitt klubbemblem. DC Comics skulle enligt rapporter menat att den nya fladdermusen var för lik deras Batman-logotype.

Nu har Valencia gjort ett uttalande på sin hemsida där man uttrycker att mediernas rapportering inte stämmer men att DC Comics tidigare gjort invändningar när klubben 2012 ville lansera en ny klädkollektion.

"Valencia Club de Fútbol vill förtydliga följande:

1. 2012 ansökte Valencia CF till OHIM för varumärkesregistrering av en ny fladdermus-design som skulle användas i en ny klädkollektion. Under registreringsprocessen lämnade DC Comics in en invändning mot vår varumärkesregistrering.  Det fanns varken då eller finns nu någon stämningsansökan från DC Comics mot VCF.

2. Utan att det påverkar den ovannämnda frågan används för närvarande inte den nya fladdermus designen och det finns inga planer hos klubben att i framtiden använda den.

3. För att undvika missförstånd, vill Valencia CF uttrycka att den fladdermus som i dag används, placerades på det officiella klubbemblemet 1922. Både skölden och fladdermusen är skyddade och registrerade varumärken i hela världen och har aldrig blivit ifrågasatta."

Publicerad 2014-11-26 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons