POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
4v

Valenciaspelarna vägrar prata med media - tränarbeslutet uppges ligga bakom bojkotten

Foto: Bildbyrån

Valencia sparkade i förra veckan tränaren Marcelino.
Nu vägrar spelarna prata med media och ingen kommer att finns på dagens presskonferens inför Chelsea-matchen, rapporterar ESPN.
Det är något som ska vara en tyst protest mot beslutet.

I förra veckan valde Valencias ordförande Peter Lim att sparka tränaren Marcelino, trots att han förra säsongen lett laget till en titel i spanska cupen och en plats till årets Champions League. Nu uppges spelarna visa sitt förtroende för den sparkade tränaren.

Enligt ESPN har spelarna valt att inte prata med någon media som en slags protest mot beslutet. Enligt sajten pratade ingen spelare med journalisterna på plats efter förlusten mot Barcelona i helgen och ingen kommer heller att finnas på plats på presskonferensen inför CL-mötet med Chelsea.

Klubben bekräftade för ESPN att ingen spelare kommer att närvara, men valde att inte kommentera anledningen. Enligt Uefa-regler måste lagen ha minst en spelare samt tränaren på varje presskonferens.

Den spanska lokaltidningen Las Provincias rapporterar att klubben har underrättat spelarena att de själva, och inte klubben, kommer att få betala böterna för att de inte svarar på medias frågor. La Liga delar ut böter på 1 000 euro varje gång någon missar att genomföra de förväntade intervjuerna.

Flera av spelarna visade öppet på sociala medier sitt stöd för Marcelino förra veckan, där lagkaptenen Dani Parejo önskade honom det bästa och försvararen Ezequiel Garay menade att beslutet var orättvist.

Valencia möter Chelsea i London i deras första match i årets Champions League i morgon, tisdag, i en grupp som också innehållet Ajax och Lille.

Publicerad 2019-09-16 kl 18:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå