Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Valero: “Real Madrid är som X-Factor”

Foto: Scanpix

Borja Valero

Fiorentina-mittfältaren Borja Valero fostrades en gång i tiden i Real Madrids ungdomsakademi, nu går han till attack mot sin moderklubb.

Borja Valero lyckades aldrig slå sig in i Real Madrids A-lag utan fick sitt genombrott långt senare i Villarreal. 2012 värvades han till Fiorentina där han trivs väldigt bra.

Nu går spanjoren till attack mot sin moderklubb i en intervju till “So foot”.

- I Real Madrid får du den bästa lönen, ett hus, en bil och en lyxklocka. Du lever på en annan planet, men det är inte riktig fotboll.

Valero menar att uttagningarna i Real Madrid kan liknas vid TV-programmet X-Factor.

-Under min fotbollsutbildning i Real levde jag med trehundra andra pojkar och inte ens 85 procent av dem har lyckats. De är alla de människor som offrade sina tonår för ingenting. Det fanns ingen barmhärtighet, de som blev ratade lämnade från den ena dagen till den andra, berättar Valero.

-Det var mycket stressande eftersom det inte bara berodde på vad du gjorde på planen utan även på grund av fotbollslärarnas egna åsikter. Det var som X-Factor fast utan någon publik som kunde rädda dig, säger Valero.

Valero menar att anledningen till att så få lyckas är den extrema strävan efter att vinna.

-Att vinna är ett krav. För någon som kommer från reservlaget är det omöjligt att etablera sig i A-laget. Endast Casillas har gjort det. När jag befann mig i omklädningsrummet vågade jag inte ens prata med min idol, Zidane, säger Valero.

Borja Valero är dock nöjd med sitt fotbollsliv idag och trivs mycket bra i staden Florens.

-Jag hade många erbjudanden, men ingen annan klubb gav mig möjligheten att bo i en sån vacker stad som Florens. I början gick jag ut på stan och ingen kände igen mig, nu kanske folk uppskattar att jag handlar på supermercaton och lever som alla andra.

-Jag är privilegierad, det finns människor som jobbar tolv timmar om dagen, vi tränar tre timmar om dagen. Vi borde sluta behandla spelarna som stjärnor, vårt jobb måste avmystifieras, tycker Valero.

I dagens trupp i Real Madrid återfinns bara tre spelare från den egna akademin som är aktuella för att få speltid, Iker Casillas, Dani Carvajal och Jese Rodriguez.

Medan både Casillas och Carvajal båda är givna i startelvan har talangen Jese ännu inte fått spela en enda minut i det stjärnspäckade Real Madrid.

En annan stor Real Madrid-talang, Alvaro Morata, valde att lämna den spanska klubben för spel i Juventus i somras.

Publicerad 2014-11-04 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons