POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
1v

Valverde kritiserar spanska supercupen: ”Fotbollen har blivit en business”

Foto: Bildbyrån

Spanska supercupen spelas i dagarna i Saudi-Arabien.
Nu möts turneringen av Ernesto Valverde.
- Fotboll har blivit en business och det är anledningen till att vi alla är här, säger Barcelonatränaren enligt BBC.

Den spanska supercupen har ändrat upplägg inför den här säsongen. Från att cupmästaren mötte ligamästaren i ett dubbelmöte blev det först ett enkelmöte förra året, innan man i år valde att utöka det till en fyrlagsturnering. Med i turneringen är de två finallagen från förra årets cupspel, samt de två högst placerade kvarvarande lagen i La Liga. Dessutom spelar turneringen i Saudi-Arabien.

Upplägget möts nu av kritik av Barcelonas tränare Ernest Valverde.

- Fotboll har blivit en business och som business gör letar den efter mer inkomster. Det är anledningen till att vi alla är här (Saudi-Arabien), säger han enligt BBC.

Supercupen har tidigare fått kritik, främst för beslutet att spela turneringen i Saudi-Arabien. Häromdagen rapporterade Cope att bara 17 spanska Real Madrid-supportar hade köpt biljetter till semifinalen och ett spanska Tv-bolag har valt att avstå från att sända turneringen.

- Det är helt annorlunda från formatet vi är vana vid. Det var alltid den första titeln och öppningen av säsongen och jag tyckte det fungerade bra, säger Valverde.

- Det har förändrats och vi får se, det ska bedömas från när det har hänt. Det är intressant, med fyra lag, men från ett idrottsligt perspektiv är jag inte säker.

Förutom Barcelona är även Real Madrid, Valencia, och Atletico Madrid med i turneringen. Segraren i semifinalen mellan Barcelona och Atletico under torsdagen kommer ställas i finalen mot Real Madrid, som slog Valencia med 3-1 under onsdagen.

Publicerad 2020-01-09 kl 13:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå