Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Vilanova: "Vi får tacka Neymar för att han valde det sportsliga före pengar"

Foto: AP

Neymar, Santos

Tito Vilanova skickade en pik mot Madrid efter att Barcelona gjort klart med Neymar.

- Vi får tacka Neymar för att han gjorde sitt val på sportsliga grunder istället för ekonomiska.

Neymars brasilianska klubb Santos fick bud från både Real Madrid och Barcelona som de accepterade, och lämnade över valet av ny klubb till Neymar själv. Enligt rapporter från Spanien och Brasilien erbjöd Real Madrid en högre lön men valet föll ändå på Barcelona.

Valet kan såklart ha påverkats av det förkontrakt som Neymar ska ha haft med Barcelona och som enligt uppgift ska ha inneburit böter för Neymar om han inte skrev på för Barcelona. Det har dock inte hindrat Barcelona från att pika rivalen Real efter att man säkrat värvningen av den eftertraktade 21-åringen.

- Vi får tacka Neymar för att han gjorde sitt val på sportsliga grunder istället för ekonomiska. Neymar har valt Barcelona eftersom han tror att han kan passa in i vårt spelsätt. Hade han bara velat ha pengar hade Barcelona inte haft något att säga till om. Vi är säkra på att han kommer att passa bra i Europa och att han kommer att hjälpa oss att bli ett fantastiskt lag.

Vilanova svarade också på de farhågor om att Neymar är överskattad och att han bara är en dribbler om inte skulle passa in i Barcelonas passningsinriktade spelsätt.

- Om man tycker att Neymar är en "youtube-spelare" så är det en bra, det betyder att han spelar fin fotboll och gör fantastiska mål. Det är en dröm att han en sådan här anfallsbesättning. Ju fler bra spelare vi har desto fler möjligheter att vinna matcher har vi.

Publicerad 2013-05-27 kl 08:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons