POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Vilanovas tacksamhet till fansen

Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix

Tito Vilanova steg igår ner från posten som huvudtränare för FC Barcelona på grund av sin cancer. I dag skriver han ett hjärtligt brev till alla fans.

- Till alla fans och klubbmedlemmar, jag vill tacka er för ert helhjärtade stöd, säger Vilanova

Tito Vilanova tillträdde som assisterande tränare för FC Barcelona 2008 och var tills 2012 Pep Guardiolas assisterande. Därefter ledde han Barcelona till en La Liga-vinst som huvudstränare säsongen 2012-2013. Men nu avgår han alltså på grund av sin kamp mot cancer.

-Efter fem fantastiska år som en del av ett lag som skulle uppfylla drömmar för alla tränare står jag inför en förändring i karriären och fokusera min energi på kampen mot sjukdomen som jag blev diagnostiserad för ett och ett halvt år sedan, skriver Vilanova i sitt avksedsbrev på FC Barceolnas officiella hemsida och fortsätter:

- Doktorerna rekommenderar att, med de behandlingar jag nu måste gå igenom, jag inte kan ge 100% till arbetet som det krävs för att vara FC Barcelonas huvudtränare. Men jag kommer att fortsätta jobba för klubben jag älskar med andra sportsliga uppgifter.

Han fortsätter med att hylla spelarna och klubbens administration - presidenten Sandro Rosell, sportchefen Andoni Zubizarreta och styrelsen. 

- Till alla fans och klubbmedlemmar, jag vill tacka er för er helhjärtade stöd och er tillgivenhet till klubben. Inte bara nu utan även de senaste månaderna, säger Vilanova.

Vem som ersätter Vilanova är fortfarande oklart men ersättaren ska presenteras nästa vecka.

Publicerad 2013-07-20 kl 23:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå