POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

VIVA LA LIGA INFÖR HELGEN: 243 skäl att ligga i fosterställning

Christopher Kviborg går igenom den episka bottenstriden - och konstaterar att NASA borde ha fått rälna ut hur tabellen slutar.

Avgörandet är nära, tiden för hjältar är nu. Det låter som trailern till en svindyr Hollywood-produktion men sanningen är den att nyss lästa första mening passar väldigt bra in på vad som stundar kommande lördag. Ligan är mer än bara Barcelona och Real Madrid, på lördag involveras ett par miljoner spanska och kanske en och annan svensk supporter i en extremt nervkittlande bottenstrid.

243 scenarion var det ja. Spansk media har gått bonanza i olika uträkningar och ett tag kändes det som att det enda som fattades var att NASA skulle få räkna ut procentsatsen på vilken klubb som ryker.

Levante spelar en nyckelroll, trots att man inte är indraget i bottenstriden, vinner Valencia-klubben spelar övriga resultat ingen roll – då ryker Zaragoza. Det kan självklart spekuleras i all oändlighet vilka typer av bonusar framförallt Getafe men även Deportivo erbjudit Levante, det ska lik förbannat spelas om det.

Osasuna och Mallorca har mycket i egna händer, båda spelar hemma och båda har redan 44 inspelade poäng. Motivation slår alltid klass sägs det ju och därav stämmer jag in i den ”sanningen” och förutspår hemmasegrar mot Villarreal respektive Atlético de Madrid.

Den forna storklubben Deportivo kommer inför ett fullsatt Riazor ta poäng mot ett Valencia som har ingenting att spela för och oavsett erbjudna ”gåvor” vinner Zaragoza i Valencia mot Levante.

Då står vi där med en ren final mellan Real Sociedad och Getafe, ett fullsatt och kokande Anoeta mot Míchels blåa förortsgäng. Två rätt bra lag mina ögon där Getafe kanske kan utnyttja ett omställningsspel som säkerligen uppstår då Real Sociedad går för det dödande slaget direkt.

Scenarion, detta var mitt eget. Det finns trots allt 242 stycken ytterligare, en sak har samtliga 243 scenarion gemensamt och det är ångesten. Det kommer att bli tårar någonstans. Frågan är vart tårarna fälls och på vilken arena. Mitt tips är att det svärs en och annan glosa i Dubai, Getafe ryker!

Fem snabba:

* Malaga - Barcelona och Real Madrid - Almería känns ju närmast onitressant en helg som denna! Men Ronaldo behöver ett mål till för att bli ensam i historien om att göra 39 mål eller fler på en säsong.

* Hércules och Almería vinkar adjö till spel i rikets högsta serie.

* På Anoeta ser ni Real Sociedad - Getafe, årets mest spännande match?

* Men håll ögonen på Levante - Zaragoza, den avgör mycket!

* Alla mål från bottenstridsmatcherna ser ni i Canal Plus Sport 1 med start 21.40 nu på lördag! Vi kan utlova nervkittlande underhållning!

Publicerad 2011-05-20 kl 10:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå