POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

VIVA LA LIGA INFÖR HELGEN: Bäddat för en trilogi "El Clásico" i maj

Christopher Kviborg tar pulsen inför helgens La Liga.

Hello football lovers! (Eller "hello wine lovers" som livsnjutaren Bengt Frithiofsson brukar säga). Något fantastiskt håller på att ske, och då pratar jag inte om att Karim Benzema helt plötsligt ser ut som en fotbollsspelare, nej - vi kan få tre stycken El Clásico inom loppet av ett par veckor lagom tills dess att Kung Bore släpper greppet om detta svinkalla land.

I och med Real Madrids seger mot Sevilla i veckan och den än mer väntade krossen på Camp Nou så är allt öppet för en drömfinal på Mestalla mellan Barcelona och Real Madrid, bara dagar innan möts klubbarna på Bernabéu i vad som vi får förmoda är en ren finalmatch om ligatiteln, men det är klart - då måste Los Blancos vara minst två poäng bakom Barcelona för att kunna gå förbi.

Drömscenariot är givet, ännu ett El Clásico på Wembley senare i maj - mamma mia! Inom loppet av drygt en månad kan vi som älskar fotboll således få se denna episka batalj inte mindre än tre gånger och dessutom i egenskap av rena "finaler". En trilogi likt Gudfadern kan förväntas om än mindre blodig.

Att det blir final mellan dessa två lag i Copa del Rey vågar jag utlova och att samma lag gör upp om ligatiteln är ingen högoddsare direkt. Rejält motstånd blir det dock i Champions League, Real Madrid ska inte bara besegra Lyon till en början utan även ett sex år gammalt hjärnspöke. Barcelona möter ett Arsenal med liknande fotbollsfilosofi, ännu ett läge att dra en Barca-tröja över Cesc månne?
En final mellan Barcelona och Real Madrid på neutral mark (London) kommer att på förhand, om det nu sker, bli uppsnackad som tidernas final, tidernas klubblagsmatch - you name it.

Det står 1-0 till Pep Guardiola, vad säger resultattavlan den 28 maj 2011?

Publicerad 2011-01-28 kl 08:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå