POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

VIVA LA LIGA INFÖR HELGEN: Malaga kan bli nya Villarreal

När toppstriden ser avgjord ut vänder Christopher Kviborg blicken mot bottenstriden - och ser ett intressant Malaga som verkar klara sig kvar i La Liga.

Södra Spanien är mer än bara lönnfeta turister och sangria – det är passion för fotboll också.

På 90-talet bodde min far i södra Spanien, nästan så långt ner man kan komma i landet, Los Caños de Meca. Bara någon mil från porten till Afrika och villkoren för en god uppväxt fanns där. Omgivningen var dock inte rik, tvärtom snudd inpå fattig men det fanns en stor kärlek till fotboll i området. Det var i södra Spanien jag följde VM 1994 via en svartvit TV och det var i just Andalusien jag spelade mina första fotbollsmatcher med traktens ungdomar som motståndare. De flesta höll på Real Madrid eller Barcelona men en och annan hyste stora sympatier för Betis, Sevilla eller Málaga.

Det är viktigt för landet att en spridning av ligan sker, därför är det rätt tråkigt att Almería och Hércules med största sannolikhet får lämna rikets högsta serie. Desto roligare och kanske viktigare än nyss nämnt faktum är att Real Betis är på väg upp – som jag har saknat det andalusiska derbyt!

Nyrika Málaga har efter månader av strul och lika många bedrövelser äntligen tagit sig själva i kragen, men det krävdes en ny ägare, en ny tränare och ett gäng nya spelare. Artister som Demichelis men framförallt Baptista har lyft ett Málaga som länge såg givna ut som nedflyttningskandidat.

Manuel Pellegrini fick en tuff start men chilenaren har fått det tålamod som krävs och jag tror ”Los Boquerones” fixar ett nytt kontrakt. Precis som i Italien så är det den södra regionen som hyser bäst stämning, jag kan varmt rekommendera derbyt mellan Sevilla och Real Betis som ni har möjlighet att se redan nästa säsong.

Med shejkens pengar kan Málaga satsa friskt nästa säsong, man har en god stomme spelare att bygga på som Baptista, Duda, Eliseu, Demichelis och Rondón – dessutom finns det ett koppel unga spanska spelare som kan bli hur bra som helst. Dessutom finns ju nyss nämnda Pellegrini i klubben, eller ingenjören som han kallas för – Málaga har alla förutsättningar för att bli ett nytt Villarreal.

Bottenstriden är ytterst intressant just nu och när den absoluta toppstriden är avgjord så lägger jag fokus där – jag hoppas ni hänger med mig? Det finns nämligen ingenting annat som andas så mycket ångest och passion som nervkittlande bottenmatcher mot slutet av säsongen – när dessutom sydspanska lag är inblandade så höjs temperaturen.

Fem snabba inför helgen

* Málaga reser till Madrid och jag tror Pellegrinis mannar kan besegra Atleti!

* Hércules - Racing är en annan ångestmatch där det verkligen är sista chansen för Hércules som gäller!

* Derbyt i Barcelona är alltid intressant, jag tror Espanyol är chanslöst.

* Sevilla har mycket att spela för och bör ha en bra chans mot Real Madrid där känslan är att man lagt ner säsongen.

* Deportivo och Getafe måste också vinna, ni ser själva! Många sköna bottenmatcher!

Publicerad 2011-05-07 kl 13:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå