POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

VIVA LA LIGA INFÖR HELGEN: Sergio Agüeros framtid

Christopher Kviborg tar pulsen inför helgens La Liga.

Evigt unge Sergio Agüero är vid varje öppet transferfönster ämne för spekulation. Detta fönster är inget undantag, under en månads tid går samtliga Atleti-supportrar med ångesten hängandes över sig som en speedad telefonförsäljare.

Att vara just Atlético-supporter kan inte vara lätt. Evigt förknippade med den numera döda Jesús Gil y Gil och den utomståendes tankar om klubben är därav ”skeptiska”. Atlético de Madrid påminner mig osökt lite om Tottenham, båda klubbarna har allt som oftast riktigt starka trupper och en samlad expertis brukar domdera inför säsongen att nu är det minsann ”Atléticos tur att utmana i toppen”. Det slutar oftast i fiasko, varje fall om man ska gå efter den samlade ”expertisens” åsikter inför säsongen.

Det svänger om Atlético och frågan är om klubben kan garantera Sergio Agüero en framtida storsatsning som argentinaren lär vilja ha som garant för att stanna i Madrid. Men det är klart, stanna i Madrid kan han ju faktiskt göra om han nu väljer att gå till Real Madrid. Det skickade onekligen en signal till övriga klubbar när spelaren förlängde med Atlético – den intresserade noterade säkerligen att ”El Kuns” utköpsklausul sänktes med ett par hundra miljoner kronor och att anfallaren nu kan köpas för ”blygsamma” 400 miljoner kronor.

När Simão stack till Turkiet förvånades många, portugisen håller alltjämnt på den stora scenen och säkerligen muttrades det en aning inom spelartruppen. Nu har Atleti ersatt Simão med Osasunas Juanfran, en Real Madrid-produkt.

Atlético har en riktigt fin spansk stomme att bygga ett framtida storlag på. Målvakten De Gea har sällskap av mittbacken Domínguez samt mittfältaren Suárez. En ung spännande och bitvis riktig bra trio – frågan är om det räcker för El Kun? Vill han stanna för att bygga ett framtida storlag eller ska det till en inköpt stjärna eller två för att publiken på Vicente Calderón även i fortsättningen ska få njuta av Sergio Agüero?

Publicerad 2011-01-15 kl 10:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå