POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

VIVA LA LIGA: Stenhårt runt strecket - Kviborg tippar bottenstriden

Barcelona går mot serieseger - men vilka åker ur La Liga i år? Christopher Kviborg har sitt tips klart.

I skuggan av El Clásicon och övriga toppstrider så pågår en kanske än mer viktigare kamp, bottenstriden. I dessa lömskt svåra ekonomiska tider där spanska klubbar verkar tävla i uteblivna löneutbetalningar så är det av liv och död-karaktär att hålla sig kvar i rikets högsta serie.

Från den andra sidan vill klubbar som exempelvis Betis och Rayo upp, det är direkt nödvändigt att de gör så för annars är risken stor att skuldberget blir omöjligt att bestiga. Hela den spanska ligafotbollen, med få undantag, är en enda stor lånekarusell där fasaden är vacker men innandömet ruttet.

Som vanligt är det du och jag som kommer att få betala och städa upp skiten – om vi ska hårddra det hela. Sämre ekonomi för klubbarna innebär att man pressar TV-bolagen på mer pengar och det i sin tur innebär att ditt och mitt TV-abonnemang blir dyrare.

Ekonomin är således totalt livsavgörande för alla klubbar och om du redan försatt din klubb i brygga så blir det inte enklare om La Primera förvandlas till La Segunda. Bottenstriden är därmed direkt livsavgörande och såhär kommer den att sluta!

20. Almería (26 p)
Med sex matcher kvar är Goitoms Almería hopplöst sist i tabellen, man har dessutom kvar lag som Sevilla, Villarreal och Real Madrid att möta. Det kommer naturligtvis inte att räcka, Almería åker ut.

19. Hércules (30 p)
Med trettio inspelade poäng i skrivande stund finns förvisso chansen men det ser mörkt ut. Ett tränarbyte har visserligen satt eld i baken på spelarna men Trezeguet går småskadad och truppen i övrigt känns lite för tunn. Hércules ryker trots att återstående spelschema ser överkomligt ut.

18. Málaga (33 p)
Har en bra trupp och spelare börjar återvända från sjukstugan. Har ett okej schema kvar med Barcelona kvar hemma sista matchen, men då är katalanerna redan klara mästare och motivation slår väl alltid klass? Málaga klarar sig kvar!

17. Zaragoza (33 p)
Kommer också att klara sig kvar, mycket tack vare spelschemat. Zaragoza har allt i egna händer, man möter Almería och Osasuna på hemmaplan och det är detta som avgör.

16. Osasuna (35 p)
Det blir således Osasuna som tillsammans med Hércules och Almería får lämna förstadivisionen. En titt på Pamplona-klubbens återstående matcher och vi finner möten med Barcelona, Valencia, Zaragoza, Sevilla, Getafe och Villarreal. Enligt min mening minst fyra förluster.

Där har ni det! Jag kan naturligtvis ha fel men håll med om att bottenstriden blir en fröjd att skåda! Om man inte är en supporter av ovanstående lag så klart…

5 snabba inför helgen

* Real Madrid återvänder till Mestalla, bakfulla eller segerrusiga?

* Det baskiska men ”vänliga” derbyt mellan Athletic och Real Sociedad ser ni på lördag klockan 22!

* Getafe eller ”Team Dubai” som de snart kan heta tar sig an Mallis, låt oss hoppas att namnet ”Getafe” aldrig blir ”Team Dubai”.

* Sevilla-Villarreal är också en förutsättning för underhållande fotboll, hemmalaget som behöver en seger för att fortsatt ha häng på Europacup-platserna.

* Men den kanske viktigaste matchen spelas först på måndag, Zaragoza hemma mot Almería – vilken nervkittlare!

Publicerad 2011-04-22 kl 12:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå