Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Xavi förklarar Zlatans svårigheter: "Han är en anarkist"

Zlatan Ibrahimovic lämnade Barcelona med buller och bång. Förre lagkompisen Xavi förstår varför svensken aldrig trivdes.
- Han är en anarkist, säger mittfältaren.

Scenen låg riggad för den stora återkomsten – men huvudpersonen ställer in. Svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic gör inte comeback på Camp Nou inför 90 000 av sina gamla fans, han ställs inte mot ex-lagkamraterna i Barca – och han behöver inte skaka ”Filosofens” hand.

En ljumskskada stoppar forwardens medverkan i Champions League-spelet – vilket Xavi anser vara tråkigt. Mittfältaren hade gärna återsett sin gamle kollega, som han alltjämt håller kontakten med.

- Ibra är en speciell person, jag uppskattar honom mycket. Ibland sms:ar vi fortfarande, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport som eurosport.se tagit del av.

Xavi försvarar också Zlatans kvaliteter på planen - men påpekar att de mer kommer till sin rätt i Serie A än i La Liga.

- Han trivs i Milano, han är lugn. Han hade det bra här också, men i Barça spelar vi en annan slags fotboll. Han är en anarkist, han ska lämnas ifred, han behöver luft, man ska inte oroa honom, medan här måste man spela för laget i 90 minuter. Så han trivs bättre i Italien, där man spelar sex, sju stycken där bak och tre fram som kan hitta på saker utan att behöva täcka bakåt så mycket, säger Xavi.

Utöver Zlatan Ibrahimovic saknar 31-åringen även Filippo Inzaghi som står utanför Massimiliano Allegris Champions League-trupp.

- Det är bättre för oss. Han är en av de supertunga anfallarna, som alltid är där och irriterar. Jag blev förvånad över att han inte är med på listan, jag är ledsen för honom för han är en förebild: vilken karaktär, vilken karriär!

Publicerad 2011-09-13 kl 10:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons