Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Xavi: "Svårt att avsluta karriären här"

Foto: AP

Xavi

BARCELONA. I en intervju med Paneka är Xavi kritisk mot Mourinho och säger sig vara osäker på framtiden i Barcelona.

– Det är svårt att avsluta karriären här, säger Xavi till Paneka.

Xavi Hernandéz har på senare tid i Spanien kritiserats för att han inte längre håller samma höga form och det diskuteras en hel del om hur mycket längre 33-åringen kommer att hålla. Nu har Xavi svarat på kritiken och menar att han aldrig känt sig bättre.

– Här i Spanien har man en tendens att överdriva när en spelare är över 30 år. Men ärligt talat så är det här det bästa jag känt mig i min karriär. Jag är mer mogen, bättre fysiskt och jag lär mig mer, säger Xavi till det spanska fotbollsmagasinet Paneka.

Xavi debuterade med Barcelona som 18-åring 1998 och hans nuvarande kontrakt med klubben går ut 2016. Trots det erkänner Xavi för Paneka att han inte är säker på om han avslutar karriären i Barça-tröjan.

– Det är svårt att avsluta karriären här och jag vet inte om jag kommer att avsluta den i Barcelona. Jag skulle gärna vilja det. Men jag vet inte vad som kommer hända.

I början av sin karriär på Camp Nou jämfördes Xavi konstant med Josep Guardiola och han hoppas nu att spelaren som kommer efter honom inte ska få gå igenom en liknande situation.

– Vi borde aldrig göra jämförelser och jag vill inte verka arrogant. Men för den killen som behöver lida jämförelsen med mig kommer det att bli riktigt jobbigt.

I intervjun passade Xavi även på att skicka en känga åt José Mourinhos håll.

– Vad jag vet efter att ha sett hans lag så är Mourinho en tränare som fokuserar på resultaten. Han säger att han är den “Special One” eftersom han har vunnit det här och det här i så många länder. Men jag tycker inte om hur hans lag spelar. Vem kommer ihåg att Inter vann Champions League? Ingen.

Men Xavi som tränades av Mourinho när portugisen var assisterande tränare i Barcelona på slutet av 90-talet har även goda minnen från deras tid tillsammans.

– Han hjälpte mig mycket och jag har fina minnen av honom. Men för mig har han inte lämnat något arv, säger Xavi till Paneka.

Publicerad 2014-01-08 kl 13:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons