Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Xavi vill ha Reina efter Valdes

BARCELONA. Victor Valdes kommer att lämna Barcelona av allt att döma. Lagkaptenen Xavi skulle gärna se Pepe Reina som Valdes ersättare.

Den ständiga målvaktsfrågan är nuförtiden alltid närvarande i Barcelona och Xavi berättade för El Mundo Deportivo vem han gärna ser ta över mellan stolparna på Camp Nou, nämligen Pepe Reina.

-  Han är på rätt nivå. Jag är inte den som värvar spelare men om vi bortser från vår vänskap, så är han en otrolig målvakt som skulle passa väldigt bra här eftersom han kan Barça. Det är inte upp till mig men jag hade gärna sett Pepe Reina i Barça, säger Barcelonamittfältaren.

Med Mundo Deportivo pratar Xavi också om kritiken mot Barcelonas spel, trots att de leder den spanska ligan. Laget jämförs ständigt med Guardiolas Barça och många menar att deras fotboll inte är lika underhållande idag. Men Xavi tycker inte att det finns något lag som spelar bättre fotboll än hans Barcelona.

-  Dessa jämförelser är avskyvärda, men de kommer tack vare att den otroliga fotboll vi har spelat de senaste fyra, fem åren då vi varit ovanligt överlägsna gentemot våra konkurrenter. Men den frågan vi bör ställa oss är vilket lag spelar bättre än Barça? Ingen gör det. Rayo Vallecano spelar som Barça och de har gjort det fantastiskt bra. Men Barça spelar på en extraordinärt sätt och gör det väldigt bra. Vi är i en bra form nu och vi utvecklas ständigt.

Borussia Dortmund tränaren Jürgen Klopp har tidigare kritiserat Barcelonas överlägsenhet.

- Om Barcelonas lag de senaste fyra åren var det första jag såg spela när jag var fyra år gammal, med deras överlägsenhet, vinna 5-0, 6-0, så skulle jag börjat spela tennis i stället. Förlåt men det tilltalar inte mig

Men Xavi ser inte uttalandet som någon kritik utan snarare en komplimang.

-  Det tar jag som en stor komplimang och inte som kritik. Han ser överlägsenheten hos Barça.

Publicerad 2013-11-16 kl 08:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons