Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:18

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Celta Vigo-Barcelona ovan.

Xavis första tid i Barcelona - har infört tio strikta regler

2v

Xavi är ny tränare i Barcelona.
Nu skriver AS och Daily Mail om tio nya regler som alla spelare måste följa utan undantag.
"Endast de som tränar bäst och har mest engagemang på jobbet kommer att vara ett alternativ för startplatsen”, står det i reglerna.

Den nye Barcelona-tränaren Xavi har börjat markera sin auktoritet i klubben och implementerat en lista med tio "strikta regler" som spelarna måste följa utan undantag, enligt spanska AS.

Under Ronald Koeman behövde spelarna bara komma till träningen runt en halvtimme innan passet, men Xavi insisterar nu på att truppen ska vara på anläggningarna 90 minuter innan de ger sig ut till planerna. Samtidigt måste personalen komma två timmar innan.

Tidigare var det upp till spelarnas egna bedömning om de åt lunch på träningsanläggningen eller inte - men nu har Xavi bestämt att alla spelare ska äta tillsammans på Ciutat Esportiva.

ANNONS

Kosten är enormt viktig för Xavi och han tror att genom att äta rätt saker kan hans trupp förebygga skador och förbättra deras fysiska förberedelser inför matcher.

Den fjärde regeln på Xavis lista är att han har återinfört ett bötessystem, något spelarna inte har haft sedan Luis Enrique lämnade tränarposten. Dessutom kommer böterna att öka exponentiellt för varje bot spelarna betalar. Om en spelare kommer för sent till träningen en gång betalar han bara 100 euro, men det fördubblas varje gång, vilket innebär att spelare kan drabbas av enorma straff om de konsekvent bryter mot reglerna.

En annan regel är att spelare måste begränsa sina icke-fotbollsaktiviteter. Det ska också vara ett "icke förhandlingsbart krav".

När det är 48 timmar till en match får spelarna inte komma hem senare än midnatt, för att säkerställa att de kommer till avspark i bästa möjliga skick.

ANNONS

De har också blivit ombedda att ha "kontroll över andra sportsliga aktiviteter", och har blivit hotade att bli eskorterade av en medlem av tränarstaben om någon icke-fotbollsaktivitet börjar påverka deras prestationer på planen.

Xavi har redan ställt in en planerad tv-intervju för mittbacken Gerard Piqué i ett försök att få spelaren att "fokusera på fotboll".

Vissa "riskfyllda" aktiviteter har också förbjudits helt. Spelare får inte surfa eller cykla på elcyklar på grund av risk för skador. Om någon spelare är "skyldig" till det kommer det att skickas direkt till klubbens juridiska avdelning och anses vara ett "uppenbart kontraktsbrott".

De sista två reglerna är mer simpla: Spelarna måste föregå med gott exempel och alltid visa empati mot fansen och truppen måste träna som om det vore match.

"Endast de som tränar bäst och har mest engagemang på jobbet kommer att vara ett alternativ för startplatsen", står det i reglerna - med hotet om att bli uteslutet från truppen helt och hållet.

ANNONS
Publicerad 2021-11-11 kl 18:45
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto