POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Zander: "Müller är historia, Messi är legend"

Per Zander summerar den gångna veckan i Spanien.

Veckans torped

”Müller är historia, Messi är legend”. Jodå, det är ett alldeles utmärkt citat som jag lånar från RTE. Statstelevisionen är förstås bara ett av alla spanska medier som hämningslöst hyllade Messi efter Barcelonas inte helt självklara vinst mot Betis. Med rätta förstås, för i helgen slog argentinaren rekordet som inte var vilket som helst. ”Jag ska göra några till så det blir svårare för den som kommer efteråt”, sa Barças 10:a apropå insatsen och 86 mål under ett år.

Visst, det är inte säkert att någon av oss överhuvudtaget får se någon göra fler baljor under samma tidsram, någonsin. Det skulle kanske vara Messi då, som har viljan, ett lag som jobbar tillsammans med honom, och som fortfarande bara är 25 friska vintrar.

Veckans ”high five”

De senaste matcherna har inte varit några höjdare för Atleti. Laget tappade gruppsegern i Europa League. Dessförinnan hade de rödvita gett ett tamt intryck mot Real Madrid. Å andra sidan har laget under Simeone aldrig förlorat fler än två matcher i rad, så det passade ju alldeles utmärkt med Deportivo på besök.

Särskilt med tanke på att den nyblivne jumbon bara har tagit 1 poäng av 15 möjliga, vilket (av en ren händelse) sammanfaller med datumet då klubben gjorde konkurs.

Hursomhelst, det fantastiska är inte – bara – att Falcao gjorde 5 mål i en match. Inte heller – bara – att han gjorde fem mål på fem chanser. Det är inte ens – bara – fantastiskt att han är den förste som gör fem mål för Atlético sedan brassen Vavá, den enda som tidigare gjort det för klubben i en och samma match, dundrade in fem baljor mot Zaragoza säsongen 1958/59.

Nejdå, det riktigt stora är att Atleti alltid lyckas hitta ytterst värdiga ersättare till ”hjältarna” man förlorar. Falcao… Kun Agüero… Fernando Torres… Och fortfarande väntar vi på att klubbens egna och riktigt stora löfte, ynglingen Oliver Torres, ska explodera och bli ordinarie i A-laget. Fast, som Simeone säger, ingen med en sådan potential får förstås stressas sönder.

Säsongens snabbaste kontrakt

För att hänga kvar i den spanska förstadivisionen krävs i regel 43 poäng. Barcelona har nått den magiska gränsen efter 15 matcher med 23 omgångar kvar… Atleti behöver å sin sida sex pinnar till. I helgen möts de på Camp Nou.

Veckans dödsryckning

– Ser det ut som att jag är död? frågade Mallorcas tränare Joaquín Caparrós retoriskt efter 4-0-förlusten mot Levante. Om vi ska tro tränaren krävs att han först blir skjuten, och sedan avslutad med ett nackskott innan han överhuvudtaget tänker fundera på att ge upp. Visst, kan han sprida den inställningen till övriga truppen borde laget hänga kvar. Utmaningen, budskapet verkar ännu inte helt och hållet ha nått fram.

Veckans lag

Målvakt

Caballero (Málaga)

Backar:

Filipe (Atlético)

Navarro (Levante)

Lopo (Getafe)

C. Martínez (Real Sociedad)

Mittfält:

Iborra (Levante)

Özil (Real Madrid)

Joaquín (Málaga)

Anfall

Messi (Barcelona)

Martins (Levante)

Falcao (Atlético)

Publicerad 2012-12-11 kl 23:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå